
Składniki
300 gramów
1 opakowanie
100 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
0.5 łyżki
1 łyżka
250 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.
Krok 2
Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek i cebulę w kostkę. Przesmaż wszystko razem na patelni.
Krok 3
Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oliwy, dodaj zioła i zagotuj. Makaron wymieszaj z przesmażonymi składnikami.
Krok 4
Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Następnie przełóż do niego makaron z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Całość zalej przygotowanym Fixem, wierzch posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej