Wiejskie penne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie penne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

182 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

242 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

359 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek i cebulę w kostkę. Przesmaż wszystko razem na patelni.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oliwy, dodaj zioła i zagotuj. Makaron wymieszaj z przesmażonymi składnikami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Następnie przełóż do niego makaron z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Całość zalej przygotowanym Fixem, wierzch posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej