Wiejskie penne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie penne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

216 osób wydrukowało

Pobierz pdf

318 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek i cebulę w kostkę. Przesmaż wszystko razem na patelni.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oliwy, dodaj zioła i zagotuj. Makaron wymieszaj z przesmażonymi składnikami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Następnie przełóż do niego makaron z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Całość zalej przygotowanym Fixem, wierzch posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej