Wiejskie penne przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiejskie penne

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
183 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

260 osób wydrukowało

Pobierz pdf

377 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

100 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

0.5 łyżki

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj w osolonej wodzie. Odcedź.

Krok 2

Kiełbasę pokrój w plasterki, boczek i cebulę w kostkę. Przesmaż wszystko razem na patelni.

Krok 3

Fix Knorr wymieszaj z 250 ml wody i łyżką oliwy, dodaj zioła i zagotuj. Makaron wymieszaj z przesmażonymi składnikami.

Krok 4

Naczynie żaroodporne posmaruj margaryną. Następnie przełóż do niego makaron z kiełbasą, boczkiem i cebulą. Całość zalej przygotowanym Fixem, wierzch posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i zapiekaj 25 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiejskie penne - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Makaron po chińsku
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej