
Składniki
1 sztuka
10 mililitrów
30 gramów
150 mililitrów
1 sztuka
200 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 sztuka
350 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj, wysusz i pokrój w szerokie paski. Chili oczyść usuń pestki i pokrój w drobną kostkę.
Krok 2
Cebulę i czosnek pokrój drobno i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Zalej winem i odparuj. Następnie dodaj śmietanę i dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr. Dodaj szpinak, chilli i wymieszaj z sosem.
Krok 3
Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy. Odcedź a następnie wymieszaj z sosem.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej