Spaghetti z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

2 sztuki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Tuńczyk wraz z olejem z puszki wyłóż na patelnię. Dodaj pokruszone przyprawy w mini kostkach Knorr i duś kilkanaście minut.

Krok 3

Lekko przestudź i dodaj śmietanę uważając, by się nie zważyła i ponownie wstaw na wolny ogień. Minutę – dwie przed podaniem dodaj pokrojone w kawałki pomidory bez pestek, dopraw do smaku i wymieszaj.

Krok 4

Podawaj spaghetti polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej