Spaghetti z tuńczykiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z tuńczykiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

250 mililitrów

2 sztuki

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Tuńczyk wraz z olejem z puszki wyłóż na patelnię. Dodaj pokruszone przyprawy w mini kostkach Knorr i duś kilkanaście minut.

Krok 3

Lekko przestudź i dodaj śmietanę uważając, by się nie zważyła i ponownie wstaw na wolny ogień. Minutę – dwie przed podaniem dodaj pokrojone w kawałki pomidory bez pestek, dopraw do smaku i wymieszaj.

Krok 4

Podawaj spaghetti polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej