Spaghetti z tuńczykiem

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

280

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 sztuka

250 mililitrów

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj makaron al dente.

Krok 2

Tuńczyk wraz z olejem z puszki wyłóż na patelnię. Dodaj pokruszone przyprawy w mini kostkach Knorr i duś kilkanaście minut.

Krok 3

Lekko przestudź i dodaj śmietanę uważając, by się nie zważyła i ponownie wstaw na wolny ogień. Minutę – dwie przed podaniem dodaj pokrojone w kawałki pomidory bez pestek, dopraw do smaku i wymieszaj.

Krok 4

Podawaj spaghetti polane sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z tuńczykiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej