
Składniki
2 sztuki
20 gramów
200 gramów
5 sztuk
10 listki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Łososia posmaruj oliwą, posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Upiecz z obu stron na grillu. Żeby ryba się nie rozpadła, połóż ją na ruszcie na folii lub tacce aluminiowej.
Krok 4
Makaron odcedź, przełóż na talerze, skrop oliwą. Na wierzchu ułóż upieczonego łososia. Udekoruj posiekanymi oliwkami i świeżą bazylią.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z łososiem
Dobry posiłek może być bardzo prosty w przygotowaniu – aby uzyskać odpowiedni smak spaghetti z łososiem potrzebujesz zaledwie kilku składników. Nie bez powodu danie to zyskało tak dużą popularność na całym świecie – można przyrządzić je w krótkim czasie, wykorzystując różnego rodzaju dodatki, w tym przypadku świeżego łososia oraz czarne oliwki. Aby odpowiednio przygotować rybę, wystarczy, że posmarujesz ją oliwą i posypiesz przyprawą. Opiekaj dzwonka łososia z obu stron na grillu, trzymając je na tacce lub folii aluminiowej, dzięki czemu zachowają odpowiednią konsystencję. Makaron ugotuj al dente, czyli tak, by stawiał delikatny opór podczas gryzienia. Wybierz wersję makaronu, którą lubisz – zamiast spaghetti sprawdzi się także np. linguine oraz penne. Gotowy makaron wyłóż na talerz, a następnie skrop go oliwą. Jako dodatków użyj czarnych oliwek oraz aromatycznych świeżych listków bazylii. Na wierzchu ułóż grillowany kawałek łososia, a całość posyp startym parmezanem albo innym twardym serem. Smacznego!