Spaghetti z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
420 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

46 osób wydrukowało

Pobierz pdf

87 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

20 gramów

200 gramów

5 sztuk

10 listki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Łososia posmaruj oliwą, posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Upiecz z obu stron na grillu. Żeby ryba się nie rozpadła, połóż ją na ruszcie na folii lub tacce aluminiowej.

Krok 4

Makaron odcedź, przełóż na talerze, skrop oliwą. Na wierzchu ułóż upieczonego łososia. Udekoruj posiekanymi oliwkami i świeżą bazylią.

1

Opinie o przepisie

  • Teresa Zychowicz

    Teresa Zychowicz , 08.08.2015

    Bardzo dobra potrawa polecam matks54

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z łososiemSpaghetti z łososiem

Dobry posiłek może być bardzo prosty w przygotowaniu – aby uzyskać odpowiedni smak spaghetti z łososiem potrzebujesz zaledwie kilku składników. Nie bez powodu danie to zyskało tak dużą popularność na całym świecie – można przyrządzić je w krótkim czasie, wykorzystując różnego rodzaju dodatki, w tym przypadku świeżego łososia oraz czarne oliwki. Aby odpowiednio przygotować rybę, wystarczy, że posmarujesz ją oliwą i posypiesz przyprawą. Opiekaj dzwonka łososia z obu stron na grillu, trzymając je na tacce lub folii aluminiowej, dzięki czemu zachowają odpowiednią konsystencję. Makaron ugotuj al dente, czyli tak, by stawiał delikatny opór podczas gryzienia. Wybierz wersję makaronu, którą lubisz – zamiast spaghetti sprawdzi się także np. linguine oraz penne. Gotowy makaron wyłóż na talerz, a następnie skrop go oliwą. Jako dodatków użyj czarnych oliwek oraz aromatycznych świeżych listków bazylii. Na wierzchu ułóż grillowany kawałek łososia, a całość posyp startym parmezanem albo innym twardym serem. Smacznego!