Składniki
2 sztuki
20 gramów
200 gramów
5 sztuk
10 listki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj al dente.
Krok 2
Łososia posmaruj oliwą, posyp przyprawą Knorr.
Krok 3
Upiecz z obu stron na grillu. Żeby ryba się nie rozpadła, połóż ją na ruszcie na folii lub tacce aluminiowej.
Krok 4
Makaron odcedź, przełóż na talerze, skrop oliwą. Na wierzchu ułóż upieczonego łososia. Udekoruj posiekanymi oliwkami i świeżą bazylią.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Spaghetti z łososiem
Dobry posiłek może być bardzo prosty w przygotowaniu – aby uzyskać odpowiedni smak spaghetti z łososiem potrzebujesz zaledwie kilku składników. Nie bez powodu danie to zyskało tak dużą popularność na całym świecie – można przyrządzić je w krótkim czasie, wykorzystując różnego rodzaju dodatki, w tym przypadku świeżego łososia oraz czarne oliwki. Aby odpowiednio przygotować rybę, wystarczy, że posmarujesz ją oliwą i posypiesz przyprawą. Opiekaj dzwonka łososia z obu stron na grillu, trzymając je na tacce lub folii aluminiowej, dzięki czemu zachowają odpowiednią konsystencję. Makaron ugotuj al dente, czyli tak, by stawiał delikatny opór podczas gryzienia. Wybierz wersję makaronu, którą lubisz – zamiast spaghetti sprawdzi się także np. linguine oraz penne. Gotowy makaron wyłóż na talerz, a następnie skrop go oliwą. Jako dodatków użyj czarnych oliwek oraz aromatycznych świeżych listków bazylii. Na wierzchu ułóż grillowany kawałek łososia, a całość posyp startym parmezanem albo innym twardym serem. Smacznego!