Spaghetti z łososiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

389 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

20 gramów

200 gramów

5 sztuk

10 listki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj al dente.

Krok 2

Łososia posmaruj oliwą, posyp przyprawą Knorr.

Krok 3

Upiecz z obu stron na grillu. Żeby ryba się nie rozpadła, połóż ją na ruszcie na folii lub tacce aluminiowej.

Krok 4

Makaron odcedź, przełóż na talerze, skrop oliwą. Na wierzchu ułóż upieczonego łososia. Udekoruj posiekanymi oliwkami i świeżą bazylią.

1

Opinie o przepisie

  • Teresa Zychowicz

    Teresa Zychowicz , 08.08.2015

    Bardzo dobra potrawa polecam matks54

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z łososiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Spaghetti z łososiemSpaghetti z łososiem

Dobry posiłek może być bardzo prosty w przygotowaniu – aby uzyskać odpowiedni smak spaghetti z łososiem potrzebujesz zaledwie kilku składników. Nie bez powodu danie to zyskało tak dużą popularność na całym świecie – można przyrządzić je w krótkim czasie, wykorzystując różnego rodzaju dodatki, w tym przypadku świeżego łososia oraz czarne oliwki. Aby odpowiednio przygotować rybę, wystarczy, że posmarujesz ją oliwą i posypiesz przyprawą. Opiekaj dzwonka łososia z obu stron na grillu, trzymając je na tacce lub folii aluminiowej, dzięki czemu zachowają odpowiednią konsystencję. Makaron ugotuj al dente, czyli tak, by stawiał delikatny opór podczas gryzienia. Wybierz wersję makaronu, którą lubisz – zamiast spaghetti sprawdzi się także np. linguine oraz penne. Gotowy makaron wyłóż na talerz, a następnie skrop go oliwą. Jako dodatków użyj czarnych oliwek oraz aromatycznych świeżych listków bazylii. Na wierzchu ułóż grillowany kawałek łososia, a całość posyp startym parmezanem albo innym twardym serem. Smacznego!