PRZEPISY.PL
Szaszłyki z mięsa mielonego - autor: przepisy.pl

Szaszłyki z mięsa mielonego

  • 30
  • 4
  • Średnie
  • 0
212
osób dodało do Mniamlisty
212
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • pęczek dymki2 szt
  • natka pietruszki1 szt
  • mleko1 szklanka
  • olej2 łyżki
  • Krok 1

    Namocz bułkę w mleku. Następnie opłucz natkę, otrzep ją z wody i posiekaj. Cebulę obierz i również drobno posiekaj.
  • Krok 2

    Odciśnij bułkę i wymieszaj ją z mięsem. Następnie dodaj cebulę, jajko, posiekaną pietruszkę, łyżkę przyprawy Knorr i olej.
  • Krok 3

    Oczyść dymkę, odetnij szczypior (można go dodać do sałatki), cebulę pokrój w talarki.
  • Krok 4

    Z masy mięsnej uformuj kulki i ponadziewaj je na szpadki na przemian z cebulą.
  • Krok 5

    Grilluj szaszłyki przez 10-12 minut – do momentu, kiedy mięso będzie rumiane. Podawaj.

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa Uniwersalna Delikat KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

257
osób dodało do Mniamlisty
45''
6
Łatwe
68
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe
784
osoby dodały do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
16
osób dodało do Mniamlisty
90''
6
Średnie