Kulki mięsne w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mięsne w boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
186 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

257 osób wydrukowało

Pobierz pdf

321 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

12 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody. Dodaj wymieszany Fix oraz sos worcester do mięsa i wyrabiaj masę.

Krok 2

Cebulę, czosnek i kolendrę posiekaj i wraz z rozkłóconym jajkiem dodaj do masy mięsnej. Ponownie wszystko wymieszaj.

Krok 3

Z masy formuj małe kulki i zawijaj je w plaster boczku.

Krok 4

Każdą nadziewaj na patyczki do szaszłyków i smaż na patelni lub na grillu, aż całość zrobi się dobrze rumiana.

Krok 5

Podawaj z puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ostre żeberka BBQ
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej