
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
2 łyżki
12 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody. Dodaj wymieszany Fix oraz sos worcester do mięsa i wyrabiaj masę.
Krok 2
Cebulę, czosnek i kolendrę posiekaj i wraz z rozkłóconym jajkiem dodaj do masy mięsnej. Ponownie wszystko wymieszaj.
Krok 3
Z masy formuj małe kulki i zawijaj je w plaster boczku.
Krok 4
Każdą nadziewaj na patyczki do szaszłyków i smaż na patelni lub na grillu, aż całość zrobi się dobrze rumiana.
Krok 5
Podawaj z puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej