Kulki mięsne w boczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kulki mięsne w boczku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

heart
185 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
40 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

256 osób wydrukowało

Pobierz pdf

319 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

200 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

2 łyżki

12 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody. Dodaj wymieszany Fix oraz sos worcester do mięsa i wyrabiaj masę.

Krok 2

Cebulę, czosnek i kolendrę posiekaj i wraz z rozkłóconym jajkiem dodaj do masy mięsnej. Ponownie wszystko wymieszaj.

Krok 3

Z masy formuj małe kulki i zawijaj je w plaster boczku.

Krok 4

Każdą nadziewaj na patyczki do szaszłyków i smaż na patelni lub na grillu, aż całość zrobi się dobrze rumiana.

Krok 5

Podawaj z puree ziemniaczanym.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kulki mięsne w boczku  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej