
Składniki
200 gramów
200 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
2 łyżki
12 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Fix Knorr wymieszaj ze 100 ml wody. Dodaj wymieszany Fix oraz sos worcester do mięsa i wyrabiaj masę.
Krok 2
Cebulę, czosnek i kolendrę posiekaj i wraz z rozkłóconym jajkiem dodaj do masy mięsnej. Ponownie wszystko wymieszaj.
Krok 3
Z masy formuj małe kulki i zawijaj je w plaster boczku.
Krok 4
Każdą nadziewaj na patyczki do szaszłyków i smaż na patelni lub na grillu, aż całość zrobi się dobrze rumiana.
Krok 5
Podawaj z puree ziemniaczanym.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Soczyste Kotlety Mielone Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej