Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

10 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

350 gramów

1 sztuka

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. Zagotuj 1 l wody z bulionetką Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj skórkę z cytryny i zalej winem - odparuj, następnie dodaj śmietanę i koperek. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Gdy sos będzie gotowy dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kanapka włoska
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej