
Składniki
null
10 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
100 mililitrów
350 gramów
1 sztuka
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. Zagotuj 1 l wody z bulionetką Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj skórkę z cytryny i zalej winem - odparuj, następnie dodaj śmietanę i koperek. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr.
Krok 3
Gdy sos będzie gotowy dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej