Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

10 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

350 gramów

1 sztuka

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. Zagotuj 1 l wody z bulionetką Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj skórkę z cytryny i zalej winem - odparuj, następnie dodaj śmietanę i koperek. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Gdy sos będzie gotowy dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej