
Składniki
null
10 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
100 mililitrów
350 gramów
1 sztuka
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. Zagotuj 1 l wody z bulionetką Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj skórkę z cytryny i zalej winem - odparuj, następnie dodaj śmietanę i koperek. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr.
Krok 3
Gdy sos będzie gotowy dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej