Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

10 mililitrów

1 sztuka

1 pęczek

100 mililitrów

350 gramów

1 sztuka

200 gramów

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. Zagotuj 1 l wody z bulionetką Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj skórkę z cytryny i zalej winem - odparuj, następnie dodaj śmietanę i koperek. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr.

Krok 3

Gdy sos będzie gotowy dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.

Krok 4

Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z łososiem i sosem cytrynowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Krupnik
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej