
Składniki
null
10 mililitrów
1 sztuka
1 pęczek
100 mililitrów
350 gramów
1 sztuka
200 gramów
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łososia opłucz i pokrój w kostkę grubości 1,5 cm. Zagotuj 1 l wody z bulionetką Knorr i sparz łososia ok. 2 minut.
Krok 2
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę. Dodaj skórkę z cytryny i zalej winem - odparuj, następnie dodaj śmietanę i koperek. Dopraw do smaku pokruszoną Mini kostką Knorr.
Krok 3
Gdy sos będzie gotowy dodaj łososia i delikatnie wymieszaj.
Krok 4
Makaron ugotuj al dente, odcedź i wymieszaj z sosem. Posyp parmezanem i udekoruj gałązkami koperku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka warzywna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej