
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię i paprykę umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Rozdrobnij czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek.
Krok 3
Dodaj pokrojoną paprykę, całość smaż jeszcze ok. 5 minut, następnie dodaj pomidory z puszki i całość jeszcze pogotuj.
Krok 4
Dołóż serek, mozzarellę i pokrojoną bazylię. Przygotowany sos podaj na ugotowanym makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej