Spaghetti z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię i paprykę umyj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Rozdrobnij czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek.

Krok 3

Dodaj pokrojoną paprykę, całość smaż jeszcze ok. 5 minut, następnie dodaj pomidory z puszki i całość jeszcze pogotuj.

Krok 4

Dołóż serek, mozzarellę i pokrojoną bazylię. Przygotowany sos podaj na ugotowanym makaronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Knedle z truskawkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej