
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię i paprykę umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Rozdrobnij czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek.
Krok 3
Dodaj pokrojoną paprykę, całość smaż jeszcze ok. 5 minut, następnie dodaj pomidory z puszki i całość jeszcze pogotuj.
Krok 4
Dołóż serek, mozzarellę i pokrojoną bazylię. Przygotowany sos podaj na ugotowanym makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























