Spaghetti z papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z papryką

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

3 łyżki

1 pęczek

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię i paprykę umyj i pokrój w kostkę.

Krok 2

Rozdrobnij czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek.

Krok 3

Dodaj pokrojoną paprykę, całość smaż jeszcze ok. 5 minut, następnie dodaj pomidory z puszki i całość jeszcze pogotuj.

Krok 4

Dołóż serek, mozzarellę i pokrojoną bazylię. Przygotowany sos podaj na ugotowanym makaronie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Warzywa z grilla
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej