
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 sztuka
2 sztuki
1 opakowanie
3 łyżki
1 pęczek
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię i paprykę umyj i pokrój w kostkę.
Krok 2
Rozdrobnij czosnek. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż czosnek.
Krok 3
Dodaj pokrojoną paprykę, całość smaż jeszcze ok. 5 minut, następnie dodaj pomidory z puszki i całość jeszcze pogotuj.
Krok 4
Dołóż serek, mozzarellę i pokrojoną bazylię. Przygotowany sos podaj na ugotowanym makaronie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej