Spaghetti Aglio Olio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Aglio Olio

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w rozpuszczonym w wodzie rosołku. Do woka (ewentualnie na patelnię) wlać oliwę i wkruszyć czosnek, dodać resztę przypraw przemieszać. Gorący makaron przełożyć do woka i wszystko energiczniemieszać, dolać 4 łyżki wody i mieszać, dopóki ta nie odparuje.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej