Spaghetti Aglio Olio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Aglio Olio

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w rozpuszczonym w wodzie rosołku. Do woka (ewentualnie na patelnię) wlać oliwę i wkruszyć czosnek, dodać resztę przypraw przemieszać. Gorący makaron przełożyć do woka i wszystko energiczniemieszać, dolać 4 łyżki wody i mieszać, dopóki ta nie odparuje.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej