Spaghetti Aglio Olio przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti Aglio Olio

Autor: Islander85

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 opakowanie

1 sztuka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotować al dente w rozpuszczonym w wodzie rosołku. Do woka (ewentualnie na patelnię) wlać oliwę i wkruszyć czosnek, dodać resztę przypraw przemieszać. Gorący makaron przełożyć do woka i wszystko energiczniemieszać, dolać 4 łyżki wody i mieszać, dopóki ta nie odparuje.

Islander85

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti Aglio Olio - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej