Spaghetti z miesem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z miesem mielonym

Autor: jumbo50

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

null

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zalewam wrzątkiem i następnie obieram ze skórki. Kroję na mniejsze kawałki, ale nie muszą to być mniejsze niż ćwiartki.

Krok 2

Przygotowuję wszystkie składniki, czosnek i cebulę kroję drobno, selera i marchew kroję w kostkę, mięso mielone doprawiam pieprzem.

Krok 3

Na patelni (głębokiej) najpierw podsmażam cebulę z czosnkiem. Potem wrzucam marchew i selera, a potem mięso i dolewam szklankę wody. Duszę to aż mięso zmieni kolor, czyli ok 15 minut.

Krok 4

Wtedy dodaję pomidory, doprawiam bazylią i solą i znowu duszę kolejne 15 minut, aż wszystko będzie miękkie, a pomidory się rozpadną.

Krok 5

Podaję z makaronem spaghetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej