Spaghetti z miesem mielonym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Spaghetti z miesem mielonym

Autor: jumbo50

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

null

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory zalewam wrzątkiem i następnie obieram ze skórki. Kroję na mniejsze kawałki, ale nie muszą to być mniejsze niż ćwiartki.

Krok 2

Przygotowuję wszystkie składniki, czosnek i cebulę kroję drobno, selera i marchew kroję w kostkę, mięso mielone doprawiam pieprzem.

Krok 3

Na patelni (głębokiej) najpierw podsmażam cebulę z czosnkiem. Potem wrzucam marchew i selera, a potem mięso i dolewam szklankę wody. Duszę to aż mięso zmieni kolor, czyli ok 15 minut.

Krok 4

Wtedy dodaję pomidory, doprawiam bazylią i solą i znowu duszę kolejne 15 minut, aż wszystko będzie miękkie, a pomidory się rozpadną.

Krok 5

Podaję z makaronem spaghetti.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Spaghetti z miesem mielonym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej