
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
5 sztuk
3 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
null
1 opakowanie
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory zalewam wrzątkiem i następnie obieram ze skórki. Kroję na mniejsze kawałki, ale nie muszą to być mniejsze niż ćwiartki.
Krok 2
Przygotowuję wszystkie składniki, czosnek i cebulę kroję drobno, selera i marchew kroję w kostkę, mięso mielone doprawiam pieprzem.
Krok 3
Na patelni (głębokiej) najpierw podsmażam cebulę z czosnkiem. Potem wrzucam marchew i selera, a potem mięso i dolewam szklankę wody. Duszę to aż mięso zmieni kolor, czyli ok 15 minut.
Krok 4
Wtedy dodaję pomidory, doprawiam bazylią i solą i znowu duszę kolejne 15 minut, aż wszystko będzie miękkie, a pomidory się rozpadną.
Krok 5
Podaję z makaronem spaghetti.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej