Cannelloni Bolognese

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

41

452 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

524 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

996 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

500 gramów

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

250 mililitrów

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę pokrój w kostkę i przesmaż na oliwie. Dodaj śmietanę i doprowadź do wrzenia. Sos gotuj 3 minuty. Dopraw do smaku.

Cannelloni Bolognese - Krok 1

Krok 2

Mięso przesmaż na rozgrzanej oliwie, dodaj papryczkę chilli, kumin oraz kolendrę. Wlej 250 ml wody i dodaj Knorr Naturalnie smaczne - Lasagne. Sos gotuj na wolnym ogniu 10 minut. Abu zagęścić sos, dodaj łyżkę tartej bułki.

Cannelloni Bolognese - Krok 2

Krok 3

Mięsnym sosem nafaszeruj makaronowe rurki. Naczynie żaroodporne posmaruj śmietanowym sosem i ułóż warstwę cannelloni.

Cannelloni Bolognese - Krok 3

Krok 4

Pierwszą warstwę rurek polej sosem śmietanowym, następnie ułóż kolejną warstwę makaronu. Wierzch polej pozostałym białym sosem i posyp startym serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 °C piekarnika i zapiekaj przez 40 minut pod przykryciem (np. folia aluminiowa). Gotowe danie udekoruj listkami kolendry.

Cannelloni Bolognese - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby wzbogacić potrawę, do mięsnego sosu dodaj pokrojone w drobną kostkę warzywa, np. paprykę oraz cukinię.

5

Opinie o przepisie

  • Piotrek Em

    Piotrek Em

    Pyszne. Kumin duże daje.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Jadczak

    Anna Jadczak

    pycha polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Andrzej Nowak

    Andrzej Nowak

    Po naszemu !- ciasto naleśnikowe (więcej mąki na gęsto ) - i zwijamy rulony z farszem < i OK i robimy " fuzję " wielorurkową

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Przemyslaw Nowak

    Przemyslaw Nowak

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Pelińska

    Anna Pelińska

    było wspaniałe, kiedyś robiłam podobne, ale bez kuminu!

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni Bolognese - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Naturalnie smaczne Lasagne Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej