
Składniki
12 sztuk
600 gramów
1 sztuka
1 opakowanie
2 łyżki
2 sztuki
100 gramów
30 mililitrów
1 szczypta
800 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Szpinak rozmroź i odcedź. Następnie posiekaj i połącz z rozkruszonym serem feta.

Krok 2
Dodaj posiekane oliwki, żółtka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Farsz powinien być dość ścisły.

Krok 3
Nadziewaj makaron farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek.

Krok 4
Fix Knorr wymieszaj z 800 ml wody i zagotuj.

Krok 5
Przygotowanym sosem zalej cannelloni. Następnie przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 °C przez 30 minut. Po upieczeniu posyp makaron oregano. Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza, możesz posypać cannelloni dodatkowym serem, np. żółtym lub mozzarellą.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni ze szpinakiem i serem feta
Wypróbuj przepis na danie z kuchni włoskiej, bogate w smaki i aromaty, czyli cannelloni ze szpinakiem i serem feta. Kuchnia włoska jest bardzo zróżnicowana w zależności od regionu. Jednak makaron jest popularny w całej Italii. Cannelloni to makaron w kształcie rurek o dużej średnicy, który nadziewa się różnymi farszami. W tym przepisie nadzienie stworzysz na bazie szpinaku i sera feta, którego słony posmak idealnie współgra z delikatnymi liśćmi szpinaku. Zarówno w tym przepisie, jak i w całej kuchni włoskiej, nie może zabraknąć wyrazistych w smaku ząbków czosnku. To danie już jest przepyszne, jednak aby było perfekcyjne, dodaj do niego sos napoli, który został stworzony na bazie pomidorów, oregano, bazylii i tymianku. Jak każdy makaron, tak i cannelloni lubi towarzystwo tartego żółtego sera, więc jeżeli masz taki w lodówce posyp nim wierzch dania. Buon appetito!