Cannelloni ze szpinakiem i fetą - z sosem: przepis | Przepisy.pl pixel

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

389 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

226 osób wydrukowało

Pobierz pdf

209 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

600 gramów

1 sztuka

1 opakowanie

2 łyżki

2 sztuki

100 gramów

30 mililitrów

1 szczypta

800 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Szpinak rozmroź i odcedź. Następnie posiekaj i połącz z rozkruszonym serem feta.

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - Krok 1

Krok 2

Dodaj posiekane oliwki, żółtka i bułkę tartą. Dokładnie wymieszaj. Farsz powinien być dość ścisły.

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - Krok 2

Krok 3

Nadziewaj makaron farszem i układaj w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym oliwą z oliwek.

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj z 800 ml wody i zagotuj.

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - Krok 4

Krok 5

Przygotowanym sosem zalej cannelloni. Następnie przykryj folią aluminiową i piecz w piekarniku rozgrzanym do 160 °C przez 30 minut. Po upieczeniu posyp makaron oregano. Aby potrawa była jeszcze smaczniejsza, możesz posypać cannelloni dodatkowym serem, np. żółtym lub mozzarellą.

Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

40

Opinie o przepisie

  • Jarek Tere

    Jarek Tere , 05.06.2016

    Pyszne ;) polecam dodać pomidorki cherry wtedy jest dodatkowo fajny efekt smakowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ryszard Rakower

    Ryszard Rakower , 12.04.2015

    Brzmi kusząco, potwierdzam, ale.... tak całkiem bez białka? Może chociaż indyk? Serdeczności :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Michalak-Orzechowska

    Barbara Michalak-Orzechowska , 12.04.2015

    wygląda pysznie spróbuję...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Siudak

    Hanna Siudak , 12.04.2015

    mOŻNA TWŻ NADZIEWAĆ MUSZLE. NAWET ŁATWIEJ.RADOCHA TA SAMA.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grazyna Koczorowska

    Grazyna Koczorowska , 12.04.2015

    mniam mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Szymanik

    Jan Szymanik , 12.04.2015

    Też, dzięki Anci żarłem (mówi, że mi smakowało ..., nie pamiętam)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Teresa Kożlak

    Teresa Kożlak , 12.04.2015

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Eugeniusz Prus

    Eugeniusz Prus , 12.04.2015

    Lubię to.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Grzegorz Czwojdrak

    Artur Grzegorz Czwojdrak , 11.04.2015

    Ania ale kusisz mniam masz talent kulinarny podziwiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mamasama

    Mamasama , 11.04.2015

    Muszelki... ;) https://www.facebook.com/mamasamacompl/photos/a.263070053851565.1073741831.239926002832637/288541144637789/?type=3&theater

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Regina Malicka

    Regina Malicka , 11.04.2015

    lubie to

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kazimiera Witkowska

    Kazimiera Witkowska , 11.04.2015

    Dziewczyny, dajcie spokój z tą wyżerką. Wolę poczytać!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiesława Polnik

    Wiesława Polnik , 11.04.2015

    a jo wola schabowy

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Wierzbowski

    Jan Wierzbowski , 11.04.2015

    smacznego :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafal Kaminski

    Rafal Kaminski , 11.04.2015

    Pyszne justyna ma talent

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Danuta Jarecka

    Danuta Jarecka , 11.04.2015

    Pyszne!Ja ze szpinakiem i serem feta robię też zwykły makaron i naleśniki zapiekane z serem!Uwielbiam szpinak!Polecam!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Waśkiewicz

    Agnieszka Waśkiewicz , 11.04.2015

    Przepyszne polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Krauze

    Jacek Krauze , 11.04.2015

    Ja jestem przed kolacją. Nie masz serca :D

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marek Osiński

    Marek Osiński , 11.04.2015

    na maja jak znalazł

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Katarzyna Maciejewska

    Katarzyna Maciejewska , 11.04.2015

    Przepyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Grażyna Anna Strzelec

    Grażyna Anna Strzelec , 11.04.2015

    Kusicie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wieslawa Dróżdż

    Wieslawa Dróżdż , 11.04.2015

    A ja sie tak nie bawie!!! wyglada tak apetycznie a ja musze schudnac !!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krzysztof Leda

    Krzysztof Leda , 11.04.2015

    Nie kusic

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bogusław Olczyk

    Bogusław Olczyk , 11.04.2015

    Kaśka myślę ze zrobisz jak przyjedziesz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ilona Bińczyk

    Ilona Bińczyk , 11.04.2015

    Robię pierogi że szpinakiem i fetą, ale taka wersja będzie szybsza.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Lena

    Magda Lena , 11.04.2015

    Pycha:-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Barbara Nita

    Barbara Nita , 11.04.2015

    Właśnie zrobiłam taki farsz do naleśników z mąki gryczanej.......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jadwiga Kulig

    Jadwiga Kulig , 11.04.2015

    smaczne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Janina Andrzejewska

    Janina Andrzejewska , 11.04.2015

    Sounds interesting

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewa Szmelter

    Ewa Szmelter , 11.04.2015

    przepis wloski jest troche inny

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Cannelloni ze szpinakiem i serem feta - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Cannelloni ze szpinakiem i serem fetaCannelloni ze szpinakiem i serem feta

Wypróbuj przepis na danie z kuchni włoskiej, bogate w smaki i aromaty, czyli cannelloni ze szpinakiem i serem feta. Kuchnia włoska jest bardzo zróżnicowana w zależności od regionu. Jednak makaron jest popularny w całej Italii. Cannelloni to makaron w kształcie rurek o dużej średnicy, który nadziewa się różnymi farszami. W tym przepisie nadzienie stworzysz na bazie szpinaku i sera feta, którego słony posmak idealnie współgra z delikatnymi liśćmi szpinaku. Zarówno w tym przepisie, jak i w całej kuchni włoskiej, nie może zabraknąć wyrazistych w smaku ząbków czosnku. To danie już jest przepyszne, jednak aby było perfekcyjne, dodaj do niego sos napoli, który został stworzony na bazie pomidorów, oregano, bazylii i tymianku. Jak każdy makaron, tak i cannelloni lubi towarzystwo tartego żółtego sera, więc jeżeli masz taki w lodówce posyp nim wierzch dania. Buon appetito!