
Składniki
1 opakowanie
200 mililitrów
300 gramów
40 gramów
2 sztuki
150 gramów
2 sztuki
60 mililitrów
1 szczypta
0.5 pęczka
0.5 pęczka
4 sztuki
30 mililitrów
1 sztuka
2 sztuki
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron cannelloni gotuj przez około 8 minut w osolonym wrzątku tak, aby zmiękł, ale nie rozpadł się. Następnie przestudź makaron w zimnej wodzie. Na patelni podsmaż pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek. Następnie dodaj posiekane suszone pomidory oraz porwane liście szpinaku.

Krok 2
W misce wymieszaj mleko oraz Fix Spaghetti Carbonara Knorr. Mieszankę wlej do szpinaku, zagotuj i dokładnie wymieszaj. Powinieneś otrzymać dość gęstą masę. Dodaj połowę tartego parmezanu.

Krok 3
Gdy masa lekko ostygnie, nafaszeruj makaron i ułóż w naczyniu żaroodpornym. Na porcję przeznacz trzy „rurki”, układając je tak, aby przylegały do siebie. Każdą porcję skrop oliwą z oliwek, posyp pozostałym parmezanem i zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni przez 10 minut.

Krok 4
Pomidory sparz i obierz z skórki. Każdego pomidora pokrój w bardzo cienkie plastry. Skrop pozostałą oliwą oraz posyp solą morską. Przełóż plasterki na ręcznik papierowy, aby pozbyć się nadmiaru wody.

Krok 5
Plasterki pomidora układaj w wachlarz, nakładając jeden na drugi na całej objętości talerza. Tuż przed podaniem wstaw talerz do pieca na kilka minut, aby pomidory były ciepłe. Następnie na środku talerza z pomidorami ułóż porcję cannelloni.

Krok 6
Natkę pietruszki oraz bazylię drobno posiekaj. Białko jajka dokładnie roztrzep z odrobiną wody. Za pomocą pędzla posmaruj powstałą mieszanką paluszki grissini do połowy ich wysokości, a następnie posyp je mieszanką ziół. Tak przygotowane patyczki ułóż na makaronie.


Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Cannelloni serowe ze szpinakiem
Szukasz sposobu na przygotowanie dania ze szpinakiem? Świetnym rozwiązaniem będzie cannelloni podane na carpaccio z pomidorów. Jak je przygotować? Zacznij od ugotowania makaronu al dente, a następnie przestudź go w zimnej wodzie. Potem na rozgrzanej patelni podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Dodaj suszone pomidory i porwane liście szpinaku. Połącz mleko i kompozycję przypraw, po czym wlej sos (pamiętaj, że powinien być dość gęsty) do podsmażonego szpinaku. Dodaj parmezan i duś wszystko na małym ogniu. Kiedy masa przestygnie, nafaszeruj nią makaron. Tak przygotowanie cannelloni ułóż w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą, posyp pozostałym parmezanem i wstaw do piekarnika. Na koniec sparzone pomidory obierz ze skórki i pokrój w bardzo cienkie plasterki. Warto włożyć je na moment do piekarnika, aby były ciepłe. Bezpośrednio przed podaniem ułóż pomidory na talerzu, a na nich wyłóż gotowe cannelloni. Danie serwuj z paluszkami grissini w mieszance ziół. Wypróbuj nasz przepis na znakomite cannelloni serowe ze szpinakiem podane na carpaccio z pomidorów!