
Składniki
50 gramów
1 łyżka
100 gramów
100 gramów
0.5 pęczka
0.5 szklanki
0.5 szklanki
1 łyżka
0.25 łyżeczki
0.25 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz pieczarki, a następnie skrop je sokiem z cytryny. Posyp przyprawą Knorr i pieprzem i pozostaw na 30 minut. Natkę pietruszki i orzechy posiekaj.

Krok 2
Pieczarki zmiksuj z jogurtem, twarogiem, kefirem, miodem, skórką z cytryny i pieprzem.

Krok 3
Wymieszaj z natką pietruszki i orzechami. Schłodź.


Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Dip pieczarkowy
Najprostszym sposobem na wzbogacenie smaku przekąsek, które serwujesz na przyjęciu lub spotkaniu w większym gronie, jest podanie do nich pysznego dipu. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak przyrządzić go w wersji z pieczarkami oraz orzechami włoskimi. Na początek umyte i osuszone pieczarki skrop sokiem z cytryny – dzięki temu zabiegowi nie ściemnieją. Oprósz je przyprawą uniwersalną oraz świeżo zmielonym czarnym pieprzem i odstaw na chwilę, aby nabrały wyrazistszego smaku. Następnie za pomocą blendera zmiksuj pieczarki z serkiem homogenizowanym, kefirem i płynnym miodem. Do przyprawienia użyj pieprzu oraz startej skórki z cytryny. Drobno posiekaj świeżą natkę pietruszki oraz orzechy i połącz je z pozostałymi składnikami. Dip najlepiej będzie smakował po schłodzeniu w lodówce. Podawaj go z pokrojonymi w słupki surowymi lub pieczonymi warzywami, krakersami, a także jako dodatek do gotowanych na twardo jajek. Z czym zaserwujesz dip pieczarkowy? Koniecznie podziel się swoimi propozycjami w komentarzu.



































