Dip koperkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

121 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

2 łyżki

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

100 gramów

1 pęczek

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziarna siemienia upraż na gorącej patelni. Koper posiekaj.

Dip koperkowy - Krok 1

Krok 2

Jogurt zmiksuj ze śmietanką i siemieniem lnianym.

Dip koperkowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw pieprzem, gałką, skórką z cytryny i Sosem sałatkowym do mizerii Knorr.

Dip koperkowy - Krok 3

Krok 4

Połącz z koperkiem i dokładnie wymieszaj. Schłódź.

Dip koperkowy - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Gałka muszkatołowa z Indonezji Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip koperkowyDip koperkowy

Dip koperkowy to wyjątkowo aromatyczny dodatek, pasujący do wszystkich dań i kruchych przekąsek. Świeże zioła nadają mu pięknego aromatu. Dobrze przyrządzony sos potrafi każde proste danie przemienić w prawdziwą ucztę, a ze zwykłych chipsów lub krakersów zrobić restauracyjne przystawki. Dip koperkowy zawiera połączenie twarożku i gałki muszkatołowej – z pewnością będziesz mile zaskoczona smakiem takiej mieszanki. Przygotuj ten sos, gdy będziesz urządzała spotkanie ze znajomymi lub przez sensem filmowym w domowym kinie. Zdążysz nawet w ostatniej chwili, bo zajmie ci to tylko kwadrans. Siemię lniane upraż na patelni, a potem zmiksuj z twarożkiem i śmietaną. Serek możesz zastąpić jogurtem naturalnym. Dopraw dip gałką muszkatołową i resztą składników. Na koniec dosyp posiekany koper i dokładnie wymieszaj. Dip będzie bardzo gęsty, więc możesz ułożyć go w formie kulek na talerzykach obok chrupkich przekąsek. Palce lizać!