Dip koperkowy: przepis na dip z koperkiem i serkiem | Przepisy.pl pixel

Dip koperkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
127 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

85 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

1 pęczek

0.5 szklanki

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

0.25 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziarna siemienia upraż na gorącej patelni. Koper posiekaj.

Dip koperkowy - Krok 1

Krok 2

Jogurt zmiksuj ze śmietanką i siemieniem lnianym.

Dip koperkowy - Krok 2

Krok 3

Dopraw pieprzem, gałką, skórką z cytryny i Sosem sałatkowym do mizerii Knorr.

Dip koperkowy - Krok 3

Krok 4

Połącz z koperkiem i dokładnie wymieszaj. Schłódź.

Dip koperkowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Siemię lniane jest niezwykle uniwersalne – delikatnie uprażone będzie smacznym dodatkiem do sałatek lub kanapek, a zmielone nadaje się świetnie do jogurtów, deserów, a także zup.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip koperkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip koperkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip koperkowyDip koperkowy

Dip koperkowy to wyjątkowo aromatyczny dodatek, pasujący do wszystkich dań i kruchych przekąsek. Świeże zioła nadają mu pięknego aromatu. Dobrze przyrządzony sos potrafi każde proste danie przemienić w prawdziwą ucztę, a ze zwykłych chipsów lub krakersów zrobić restauracyjne przystawki. Dip koperkowy zawiera połączenie twarożku i gałki muszkatołowej – z pewnością będziesz mile zaskoczona smakiem takiej mieszanki. Przygotuj ten sos, gdy będziesz urządzała spotkanie ze znajomymi lub przez sensem filmowym w domowym kinie. Zdążysz nawet w ostatniej chwili, bo zajmie ci to tylko kwadrans. Siemię lniane upraż na patelni, a potem zmiksuj z twarożkiem i śmietaną. Serek możesz zastąpić jogurtem naturalnym. Dopraw dip gałką muszkatołową i resztą składników. Na koniec dosyp posiekany koper i dokładnie wymieszaj. Dip będzie bardzo gęsty, więc możesz ułożyć go w formie kulek na talerzykach obok chrupkich przekąsek. Palce lizać!