
Składniki
50 gramów
50 gramów
100 mililitrów
6 łyżek
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miski przełóż majonez oraz jogurt – wymieszaj razem.

Krok 2
W rondelku podgrzej mleko, dodaj serek topiony i rozpuść go mieszając. Następnie dodaj starty ser i również rozpuść go.

Krok 3
Rozpuszczone sery przełóż do miski z majonezem oraz jogurtem, wymieszaj i dopraw do smaku, jeśli zachodzi taka potrzeba. Posyp natką.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Majonez Hellmann's Babuni
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sos serowy do nachos na zimno
Meksykańska przekąska numer jeden – nachos, czyli kukurydziane chrupki w kształcie trójkątów – nieodłącznie serwowana jest z sosem serowym. W tym przepisie, pokazujemy jak zrobić zimny, gęsty i niezwykle smaczny serowy dip. Jego bazą jest dobry majonez, jogurt naturalny i co najmniej dwa rodzaje sera roztopione uprzednio w mlecznej kąpieli. Oprócz nachosów – zarówno tych naturalnych, bez przypraw lub tych o różnych smakach – możesz w nim maczać krakersy, paluszki lub chipsy ziemniaczane, a także tzw. crudities czyli słupki ze świeżych warzyw, np. papryki, selera naciowego i marchewek. To przekąska idealna na każdą imprezę lub do chrupania przed telewizorem. Możesz też lekko zmodyfikować przepis – do sosu do nachosów pasuje też odrobina ostrego chili. Jego smak wzbogacą też zioła, czosnek lub marynowane ziarna kolorowego pieprzu.


































