
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
4 sztuki
2 pęczki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo i po schłodzeniu obierz. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2
Drobno posiekany czosnek utrzyj z pokruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i 2 łyżkami soku z cytryny.

Krok 3
Następnie stopniowo dodawaj pastę sezamową. Ucieraj tak długo, aż powstanie gęsty krem.

Krok 4
Utrzyj go z żółtkiem i jogurtem

Krok 5
Wymieszaj z zieloną pietruszką i posiekanym białkiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej