Dip sezamowy arabski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip sezamowy arabski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

90 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

25 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

4 sztuki

2 pęczki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo i po schłodzeniu obierz. Natkę pietruszki posiekaj.

Dip sezamowy arabski - Krok 1

Krok 2

Drobno posiekany czosnek utrzyj z pokruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i 2 łyżkami soku z cytryny.

Dip sezamowy arabski - Krok 2

Krok 3

Następnie stopniowo dodawaj pastę sezamową. Ucieraj tak długo, aż powstanie gęsty krem.

Dip sezamowy arabski - Krok 3

Krok 4

Utrzyj go z żółtkiem i jogurtem

Dip sezamowy arabski - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj z zieloną pietruszką i posiekanym białkiem.

Dip sezamowy arabski - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej