Dip sezamowy arabski przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip sezamowy arabski

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
95 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

36 osób wydrukowało

Pobierz pdf

74 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

1 sztuka

0.5 szklanki

4 sztuki

2 pęczki

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo i po schłodzeniu obierz. Natkę pietruszki posiekaj.

Dip sezamowy arabski - Krok 1

Krok 2

Drobno posiekany czosnek utrzyj z pokruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i 2 łyżkami soku z cytryny.

Dip sezamowy arabski - Krok 2

Krok 3

Następnie stopniowo dodawaj pastę sezamową. Ucieraj tak długo, aż powstanie gęsty krem.

Dip sezamowy arabski - Krok 3

Krok 4

Utrzyj go z żółtkiem i jogurtem

Dip sezamowy arabski - Krok 4

Krok 5

Wymieszaj z zieloną pietruszką i posiekanym białkiem.

Dip sezamowy arabski - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip sezamowy arabski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip sezamowy arabskiDip sezamowy arabski

Jajko ugotuj na twardo i po schłodzeniu obierz. Natkę pietruszki posiekaj.