
Składniki
0.5 szklanki
1 sztuka
0.5 szklanki
4 sztuki
2 pęczki
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajko ugotuj na twardo i po schłodzeniu obierz. Natkę pietruszki posiekaj.

Krok 2
Drobno posiekany czosnek utrzyj z pokruszoną Mini kostką Czosnek Knorr i 2 łyżkami soku z cytryny.

Krok 3
Następnie stopniowo dodawaj pastę sezamową. Ucieraj tak długo, aż powstanie gęsty krem.

Krok 4
Utrzyj go z żółtkiem i jogurtem

Krok 5
Wymieszaj z zieloną pietruszką i posiekanym białkiem.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPodobne przepisy
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej