Dip czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip czosnkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

489 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

77 osób wydrukowało

Pobierz pdf

155 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

50 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Dip czosnkowy - Krok 1

Krok 2

Orzechy i papryczkę drobno posiekaj.

Dip czosnkowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj wszystkie składniki.

Dip czosnkowy - Krok 3

Krok 4

Dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Schłódź przed podaniem.

Dip czosnkowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip czosnkowyDip czosnkowy

Dip czosnkowy to najlepszy dodatek do chrupiących chipsów lub paluszków. Odrobina orzechów nada mu bardzo oryginalnego smaku. Nie ma nic prostszego niż zrobienie dipu. Pasuje w zasadzie do wszystkich dań i przekąsek. Czosnkowy sos najlepiej smakuje z solonymi przekąskami lub trójkątnymi chipsami kukurydzianymi, zawsze gdy masz ochotę na małe co nieco. Wykonanie dipu zajmuje zaledwie kilka minut. Potrzebujesz do niego składników, które zawsze znajdują się w kuchni – twarożku, czosnku, miodu i czerwonej, ostrej papryki. Jeśli nie masz świeżej, możesz zastąpić ją ususzoną – smak będzie tak samo dobry. Wystarczy, że wszystko wymieszasz ze sobą i zmiksujesz, żeby składniki dokładnie się połączyły. Oczywiście, przedtem posiekaj orzechy, żeby blender łatwiej sobie z nimi poradził. Dzięki połączeniu miodu i papryki, uzyskasz niepowtarzalny smak. Gęsty sos podawaj przystrojony natką pietruszki.