Dip czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip czosnkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

heart
503 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

195 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

50 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Dip czosnkowy - Krok 1

Krok 2

Orzechy i papryczkę drobno posiekaj.

Dip czosnkowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj wszystkie składniki.

Dip czosnkowy - Krok 3

Krok 4

Dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Schłódź przed podaniem.

Dip czosnkowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip czosnkowyDip czosnkowy

Dip czosnkowy to najlepszy dodatek do chrupiących chipsów lub paluszków. Odrobina orzechów nada mu bardzo oryginalnego smaku. Nie ma nic prostszego niż zrobienie dipu. Pasuje w zasadzie do wszystkich dań i przekąsek. Czosnkowy sos najlepiej smakuje z solonymi przekąskami lub trójkątnymi chipsami kukurydzianymi, zawsze gdy masz ochotę na małe co nieco. Wykonanie dipu zajmuje zaledwie kilka minut. Potrzebujesz do niego składników, które zawsze znajdują się w kuchni – twarożku, czosnku, miodu i czerwonej, ostrej papryki. Jeśli nie masz świeżej, możesz zastąpić ją ususzoną – smak będzie tak samo dobry. Wystarczy, że wszystko wymieszasz ze sobą i zmiksujesz, żeby składniki dokładnie się połączyły. Oczywiście, przedtem posiekaj orzechy, żeby blender łatwiej sobie z nimi poradził. Dzięki połączeniu miodu i papryki, uzyskasz niepowtarzalny smak. Gęsty sos podawaj przystrojony natką pietruszki.