Dip czosnkowy przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dip czosnkowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

498 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

83 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

173 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 sztuka

1 szklanka

50 gramów

1 sztuka

0.5 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek przeciśnij przez praskę.

Dip czosnkowy - Krok 1

Krok 2

Orzechy i papryczkę drobno posiekaj.

Dip czosnkowy - Krok 2

Krok 3

Zmiksuj wszystkie składniki.

Dip czosnkowy - Krok 3

Krok 4

Dopraw pokruszoną Przyprawą w mini kostkach Czosnek Knorr. Schłódź przed podaniem.

Dip czosnkowy - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Dip czosnkowy - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Dip czosnkowyDip czosnkowy

Dip czosnkowy to najlepszy dodatek do chrupiących chipsów lub paluszków. Odrobina orzechów nada mu bardzo oryginalnego smaku. Nie ma nic prostszego niż zrobienie dipu. Pasuje w zasadzie do wszystkich dań i przekąsek. Czosnkowy sos najlepiej smakuje z solonymi przekąskami lub trójkątnymi chipsami kukurydzianymi, zawsze gdy masz ochotę na małe co nieco. Wykonanie dipu zajmuje zaledwie kilka minut. Potrzebujesz do niego składników, które zawsze znajdują się w kuchni – twarożku, czosnku, miodu i czerwonej, ostrej papryki. Jeśli nie masz świeżej, możesz zastąpić ją ususzoną – smak będzie tak samo dobry. Wystarczy, że wszystko wymieszasz ze sobą i zmiksujesz, żeby składniki dokładnie się połączyły. Oczywiście, przedtem posiekaj orzechy, żeby blender łatwiej sobie z nimi poradził. Dzięki połączeniu miodu i papryki, uzyskasz niepowtarzalny smak. Gęsty sos podawaj przystrojony natką pietruszki.