
Składniki
800 gramów
1 opakowanie
30 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
1 łyżka
1 szklanka
50 gramów
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie piecz je w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Po wystudzeniu obierz ziemniaki ze skórki. Z lekko ciepłego miąższu zrób puree.
Krok 2
Makaron ugotuj aż będzie miękki. Następnie odcedź go i dodaj do puree.
Krok 3
Teraz dodaj do mieszanki starty parmezan, posiekany czosnek, kruszone orzechy, bazylię, bułkę tartą oraz zawartość opakowania zupy Knorr.
Krok 4
Wymieszaj dokładnie ciasto. Masa powinna być dość gęsta. Uformuj teraz małe paszteciki.
Krok 5
Każdy pasztecik panieruj w mące i smaż na lekko rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj z warzywami.

Dobra rada:
Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej