Paszteciki z orzechami pecan przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paszteciki z orzechami pecan

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

27 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

120 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

30 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

50 gramów

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie piecz je w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Po wystudzeniu obierz ziemniaki ze skórki. Z lekko ciepłego miąższu zrób puree.

Krok 2

Makaron ugotuj aż będzie miękki. Następnie odcedź go i dodaj do puree.

Krok 3

Teraz dodaj do mieszanki starty parmezan, posiekany czosnek, kruszone orzechy, bazylię, bułkę tartą oraz zawartość opakowania zupy Knorr.

Krok 4

Wymieszaj dokładnie ciasto. Masa powinna być dość gęsta. Uformuj teraz małe paszteciki.

Krok 5

Każdy pasztecik panieruj w mące i smaż na lekko rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj z warzywami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej