Paszteciki z orzechami pecan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z orzechami pecan

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
28 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

113 osób wydrukowało

Pobierz pdf

139 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

30 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

50 gramów

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie piecz je w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Po wystudzeniu obierz ziemniaki ze skórki. Z lekko ciepłego miąższu zrób puree.

Krok 2

Makaron ugotuj aż będzie miękki. Następnie odcedź go i dodaj do puree.

Krok 3

Teraz dodaj do mieszanki starty parmezan, posiekany czosnek, kruszone orzechy, bazylię, bułkę tartą oraz zawartość opakowania zupy Knorr.

Krok 4

Wymieszaj dokładnie ciasto. Masa powinna być dość gęsta. Uformuj teraz małe paszteciki.

Krok 5

Każdy pasztecik panieruj w mące i smaż na lekko rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj z warzywami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 17.05.2023

    Jaki rodzaj makaronu konkretnie? Nitki?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej