Paszteciki z orzechami pecan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z orzechami pecan

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

110 osób wydrukowało

Pobierz pdf

138 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

800 gramów

1 opakowanie

30 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżka

1 szklanka

50 gramów

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie umyj. Następnie piecz je w temperaturze 180 °C przez 40 minut. Po wystudzeniu obierz ziemniaki ze skórki. Z lekko ciepłego miąższu zrób puree.

Krok 2

Makaron ugotuj aż będzie miękki. Następnie odcedź go i dodaj do puree.

Krok 3

Teraz dodaj do mieszanki starty parmezan, posiekany czosnek, kruszone orzechy, bazylię, bułkę tartą oraz zawartość opakowania zupy Knorr.

Krok 4

Wymieszaj dokładnie ciasto. Masa powinna być dość gęsta. Uformuj teraz małe paszteciki.

Krok 5

Każdy pasztecik panieruj w mące i smaż na lekko rozgrzanej patelni po 4-5 minut z każdej strony. Podawaj z warzywami.

przepisy.pl

Dobra rada:

Bataty to niezastąpiony składnik w diecie wegetariańskiej– przygotujesz z nich zarówno smakowite sałatki, jak i… ciasta!

2

Opinie o przepisie

  • A

    A , 17.05.2023

    Jaki rodzaj makaronu konkretnie? Nitki?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z orzechami pecan  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Czy szparagi wrzucamy do gotującej wody? Jak je przyrządzić, by wydobyć z nich pełnię smaku? To raptem dwa z wielu pytań, jakie przychodzą na myśl, gdy rozpoczyna się sezon na szparagi, a my nie mamy zbyt wiele doświadczenia w ich przygotowywaniu.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem.

Czytaj więcej