Marynowana pierś na szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana pierś na szpinaku

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

200 gramów

3 łyżki

2 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robimy marynatę. Do oliwy dodajemy sok z cytryny ,bazylię świeżą lub suszona ,pieprz do smaku ,przyprawę do wieprzowiny knorr, kostkę czosnek mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy na plastry i zanurzamy w marynacie. Rozsmarowujemy marynatę na mięsie i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny .

Krok 2

Następnie smażymy kurczaka na patelni grillowej . Na talerzach układamy umyte liście szpinaku. Do oliwy dodajemy kandyzowaną skórę pomarańcza sól i pieprz ,polewamy szpinak.

Krok 3

Układamy upieczone mięso na szpinaku .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej