Marynowana pierś na szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana pierś na szpinaku

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

200 gramów

3 łyżki

2 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robimy marynatę. Do oliwy dodajemy sok z cytryny ,bazylię świeżą lub suszona ,pieprz do smaku ,przyprawę do wieprzowiny knorr, kostkę czosnek mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy na plastry i zanurzamy w marynacie. Rozsmarowujemy marynatę na mięsie i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny .

Krok 2

Następnie smażymy kurczaka na patelni grillowej . Na talerzach układamy umyte liście szpinaku. Do oliwy dodajemy kandyzowaną skórę pomarańcza sól i pieprz ,polewamy szpinak.

Krok 3

Układamy upieczone mięso na szpinaku .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Botwinka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej