
Składniki
2 sztuki
4 łyżki
200 gramów
3 łyżki
2 szczypty
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Robimy marynatę. Do oliwy dodajemy sok z cytryny ,bazylię świeżą lub suszona ,pieprz do smaku ,przyprawę do wieprzowiny knorr, kostkę czosnek mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy na plastry i zanurzamy w marynacie. Rozsmarowujemy marynatę na mięsie i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny .
Krok 2
Następnie smażymy kurczaka na patelni grillowej . Na talerzach układamy umyte liście szpinaku. Do oliwy dodajemy kandyzowaną skórę pomarańcza sól i pieprz ,polewamy szpinak.
Krok 3
Układamy upieczone mięso na szpinaku .

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej