Marynowana pierś na szpinaku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Marynowana pierś na szpinaku

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

200 gramów

3 łyżki

2 szczypty

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Robimy marynatę. Do oliwy dodajemy sok z cytryny ,bazylię świeżą lub suszona ,pieprz do smaku ,przyprawę do wieprzowiny knorr, kostkę czosnek mieszamy. Pierś z kurczaka myjemy kroimy na plastry i zanurzamy w marynacie. Rozsmarowujemy marynatę na mięsie i odstawiamy do lodówki na ok 2 godziny .

Krok 2

Następnie smażymy kurczaka na patelni grillowej . Na talerzach układamy umyte liście szpinaku. Do oliwy dodajemy kandyzowaną skórę pomarańcza sól i pieprz ,polewamy szpinak.

Krok 3

Układamy upieczone mięso na szpinaku .

Ewa Sidor

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Marynowana pierś na szpinaku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej