
Składniki
3 łyżki
0.5 szklanki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
null
1 pęczek
2 sztuki
7 sztuk
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sałatkowy francuski winegret Knorr połącz z 2 łyżkami oliwy z oliwek, olejem orzechowym, miodem i 1 łyżką octu balsamicznego.
Krok 2
W naczyniu żaroodpornym wymieszaj pozostałą oliwę i ocet balsamiczny z miodem Dopraw pieprzem. Wsyp orzechy i ponownie wymieszaj. Piecz koło 10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.
Krok 3
Kiedy orzechy zbrązowieją, wyjmij i wystudź. Sałaty umyj i osusz, kilka listków rukoli odłóż, lodową porwij w kawałki. Polej sosem.
Krok 4
Gruszki umyj, obierz i pokrój w plastry. Sałaty rozłóż na talerzach, ułóż gruszki i posyp orzechami. Udekoruj listkami rukoli.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































