Papryki nadziewane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

169 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

60 gramów

60 gramów

180 gramów

60 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.

Papryki nadziewane - Krok 1

Krok 2

Tartą bułkę zalej bulionem.

Papryki nadziewane - Krok 2

Krok 3

Dodaj oliwki, parmezan, natkę i makaron. Z papryk odetnij końce z szypułkami tak, aby pozostały jako wieczka, ze środka usuń nasiona.

Papryki nadziewane - Krok 3

Krok 4

Każdą paprykę napełnij nadzieniem, przykryj wieczkiem.

Papryki nadziewane - Krok 4

Krok 5

Ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą, skrop oliwą. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut.

Papryki nadziewane - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Bulion na włoszczyźnie Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Bulion na włoszczyźnie Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryki nadziewanePapryki nadziewane

Nadziewane papryki to danie idealne dla wegetarian – pożywne i sycące nie tylko oko, ale także żołądek. Wypróbuj je nawet jeśli preferujesz dania mięsne, a na pewno nie pożałujesz. Danie wymaga precyzji i poświęcenia trochę czasu, ale satysfakcja jest gwarantowana. Do przyrządzenia farszu potrzebujesz makaronu, parmezanu, tartej bułki, pietruszki i oliwek. Są to więc składniki, które na co dzień znajdują się w każdej kuchni. Oczywiście, możesz do papryk włożyć jeszcze inne dodatki – wszystko zależy od ciebie. Tartą bułkę zalej wcześniej przygotowanym, aromatycznym bulionem. Po wchłonięciu będzie przepyszną podstawą farszu. Dodaj do tego ugotowany al dente makaron i pokrojone oliwki. Wymieszaj i posyp całość posiekaną pietruszką, która całemu daniu nada niezwykłą świeżość i wspaniały smak. Teraz wystarczy wypełnić nadzieniem każdą paprykę i wstawić do piekarnika. Wcześniej usuń gniazda z papryk i postaraj się nie zostawić zbyt wiele pestek – są twarde i mają gorzkawy posmak po rozgryzieniu. Podawaj na ciepło.