PRZEPISY.PL

Dziś nadziewamy papryki nietypowym farszem z makaronu, oliwek, Parmezanu i natki pietruszki. Prosto z piekarnika na stół.

Papryki nadziewane - autor: przepisy.pl

Papryki nadziewane

  • 45
  • 4
  • Łatwe
  • 0
126
osób dodało do Mniamlisty
126
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • oliwa z oliwek60 ml
  • oliwa z oliwek do wysmarowania formy
  • natka pietruszki (posiekana)2 łyżki
  • ugotowany makaron Cresto di gallo (Kolanko) 1 opak
Papryki nadziewane – krok 1

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.
Papryki nadziewane – krok 2

Krok 2

Tartą bułkę zalej bulionem.
Papryki nadziewane – krok 3

Krok 3

Dodaj oliwki, parmezan, natkę i makaron. Z papryk odetnij końce z szypułkami tak, aby pozostały jako wieczka, ze środka usuń nasiona.
Papryki nadziewane – krok 4

Krok 4

Każdą paprykę napełnij nadzieniem, przykryj wieczkiem.
Papryki nadziewane – krok 5

Krok 5

Ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą, skrop oliwą. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na włoszczyźnie KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

184
osoby dodały do Mniamlisty
60''
6
Średnie
123
osoby dodały do Mniamlisty
15''
2
Łatwe
181
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Średnie
441
osób dodało do Mniamlisty
30''
6
Łatwe