Papryki nadziewane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

173 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

55 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

60 gramów

60 gramów

1 sztuka

180 gramów

60 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.

Papryki nadziewane - Krok 1

Krok 2

Tartą bułkę zalej bulionem.

Papryki nadziewane - Krok 2

Krok 3

Dodaj oliwki, parmezan, natkę i makaron. Z papryk odetnij końce z szypułkami tak, aby pozostały jako wieczka, ze środka usuń nasiona.

Papryki nadziewane - Krok 3

Krok 4

Każdą paprykę napełnij nadzieniem, przykryj wieczkiem.

Papryki nadziewane - Krok 4

Krok 5

Ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą, skrop oliwą. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut.

Papryki nadziewane - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Diabelski przysmak
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryki nadziewanePapryki nadziewane

Nadziewane papryki to danie idealne dla wegetarian – pożywne i sycące nie tylko oko, ale także żołądek. Wypróbuj je nawet jeśli preferujesz dania mięsne, a na pewno nie pożałujesz. Danie wymaga precyzji i poświęcenia trochę czasu, ale satysfakcja jest gwarantowana. Do przyrządzenia farszu potrzebujesz makaronu, parmezanu, tartej bułki, pietruszki i oliwek. Są to więc składniki, które na co dzień znajdują się w każdej kuchni. Oczywiście, możesz do papryk włożyć jeszcze inne dodatki – wszystko zależy od ciebie. Tartą bułkę zalej wcześniej przygotowanym, aromatycznym bulionem. Po wchłonięciu będzie przepyszną podstawą farszu. Dodaj do tego ugotowany al dente makaron i pokrojone oliwki. Wymieszaj i posyp całość posiekaną pietruszką, która całemu daniu nada niezwykłą świeżość i wspaniały smak. Teraz wystarczy wypełnić nadzieniem każdą paprykę i wstawić do piekarnika. Wcześniej usuń gniazda z papryk i postaraj się nie zostawić zbyt wiele pestek – są twarde i mają gorzkawy posmak po rozgryzieniu. Podawaj na ciepło.