Papryki nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl

Papryki nadziewane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

173 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

56 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

60 gramów

60 gramów

1 sztuka

180 gramów

60 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.

Papryki nadziewane - Krok 1

Krok 2

Tartą bułkę zalej bulionem.

Papryki nadziewane - Krok 2

Krok 3

Dodaj oliwki, parmezan, natkę i makaron. Z papryk odetnij końce z szypułkami tak, aby pozostały jako wieczka, ze środka usuń nasiona.

Papryki nadziewane - Krok 3

Krok 4

Każdą paprykę napełnij nadzieniem, przykryj wieczkiem.

Papryki nadziewane - Krok 4

Krok 5

Ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą, skrop oliwą. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut.

Papryki nadziewane - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryki nadziewanePapryki nadziewane

Nadziewane papryki to danie idealne dla wegetarian – pożywne i sycące nie tylko oko, ale także żołądek. Wypróbuj je nawet jeśli preferujesz dania mięsne, a na pewno nie pożałujesz. Danie wymaga precyzji i poświęcenia trochę czasu, ale satysfakcja jest gwarantowana. Do przyrządzenia farszu potrzebujesz makaronu, parmezanu, tartej bułki, pietruszki i oliwek. Są to więc składniki, które na co dzień znajdują się w każdej kuchni. Oczywiście, możesz do papryk włożyć jeszcze inne dodatki – wszystko zależy od ciebie. Tartą bułkę zalej wcześniej przygotowanym, aromatycznym bulionem. Po wchłonięciu będzie przepyszną podstawą farszu. Dodaj do tego ugotowany al dente makaron i pokrojone oliwki. Wymieszaj i posyp całość posiekaną pietruszką, która całemu daniu nada niezwykłą świeżość i wspaniały smak. Teraz wystarczy wypełnić nadzieniem każdą paprykę i wstawić do piekarnika. Wcześniej usuń gniazda z papryk i postaraj się nie zostawić zbyt wiele pestek – są twarde i mają gorzkawy posmak po rozgryzieniu. Podawaj na ciepło.