Papryki nadziewane przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Papryki nadziewane

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

5

174 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

84 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

12 sztuk

60 gramów

60 gramów

1 sztuka

180 gramów

60 mililitrów

2 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Zagotuj wodę z kostką Bulionu na włoszczyźnie Knorr tak, aby powstał esencjonalny bulion.

Papryki nadziewane - Krok 1

Krok 2

Tartą bułkę zalej bulionem.

Papryki nadziewane - Krok 2

Krok 3

Dodaj oliwki, parmezan, natkę i makaron. Z papryk odetnij końce z szypułkami tak, aby pozostały jako wieczka, ze środka usuń nasiona.

Papryki nadziewane - Krok 3

Krok 4

Każdą paprykę napełnij nadzieniem, przykryj wieczkiem.

Papryki nadziewane - Krok 4

Krok 5

Ułóż w naczyniu do zapiekania wysmarowanym oliwą, skrop oliwą. Formę wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz 25 minut.

Papryki nadziewane - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Papryki nadziewane - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Makaron 4 sery
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Papryki nadziewanePapryki nadziewane

Nadziewane papryki to danie idealne dla wegetarian – pożywne i sycące nie tylko oko, ale także żołądek. Wypróbuj je nawet jeśli preferujesz dania mięsne, a na pewno nie pożałujesz. Danie wymaga precyzji i poświęcenia trochę czasu, ale satysfakcja jest gwarantowana. Do przyrządzenia farszu potrzebujesz makaronu, parmezanu, tartej bułki, pietruszki i oliwek. Są to więc składniki, które na co dzień znajdują się w każdej kuchni. Oczywiście, możesz do papryk włożyć jeszcze inne dodatki – wszystko zależy od ciebie. Tartą bułkę zalej wcześniej przygotowanym, aromatycznym bulionem. Po wchłonięciu będzie przepyszną podstawą farszu. Dodaj do tego ugotowany al dente makaron i pokrojone oliwki. Wymieszaj i posyp całość posiekaną pietruszką, która całemu daniu nada niezwykłą świeżość i wspaniały smak. Teraz wystarczy wypełnić nadzieniem każdą paprykę i wstawić do piekarnika. Wcześniej usuń gniazda z papryk i postaraj się nie zostawić zbyt wiele pestek – są twarde i mają gorzkawy posmak po rozgryzieniu. Podawaj na ciepło.