Makaron w sosie grzybowym z białym winem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Makaron w sosie grzybowym z białym winem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

300 gramów

150 mililitrów

250 mililitrów

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulkę i posiekany czosnek.

Krok 2

Gdy cebula się zeszkli, wrzuć umyte, osuszone i grubo pokrojone grzyby. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.

Krok 3

Gdy grzyby będą miękkie, zalej winem i poczekaj, aż odparuje, Następnie zalej śmietanką i zagotuj.

Krok 4

Makaron ugotuj, odcedź i wrzuć na patelnię z gorącym sosem. Wymieszaj. Każdą porcję obficie obsyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron w sosie grzybowym z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron w sosie grzybowym z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron w sosie grzybowym z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron w sosie grzybowym z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron w sosie grzybowym z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron w sosie grzybowym z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron w sosie grzybowym z białym winem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej