Składniki
1 sztuka
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
300 gramów
150 mililitrów
250 mililitrów
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na rozgrzanej oliwie podsmaż drobno pokrojoną cebulkę i posiekany czosnek.
Krok 2
Gdy cebula się zeszkli, wrzuć umyte, osuszone i grubo pokrojone grzyby. Dopraw solą i świeżo zmielonym pieprzem.
Krok 3
Gdy grzyby będą miękkie, zalej winem i poczekaj, aż odparuje, Następnie zalej śmietanką i zagotuj.
Krok 4
Makaron ugotuj, odcedź i wrzuć na patelnię z gorącym sosem. Wymieszaj. Każdą porcję obficie obsyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej