Leczo z makaronem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

10

225 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

133 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

312 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

400 gramów

100 gramów

1 opakowanie

250 mililitrów

1 sztuka

0.5 sztuki

1 sztuka

0.5 sztuki

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka oraz papryki pokrój w paski, kiełbasę w półplasterki, a cebulę w piórka.

Krok 2

Na rozgrzanej oliwie przesmaż paski kurczaka. Następnie dodaj kiełbasę oraz cebulę i papryki. Wszystko razem smaż na mocnym ogniu.

Krok 3

Zawartość opakowania Knorr rozmieszaj z 250 ml wody i wlej do smażących się składników. Całość doprowadź do wrzenia. Sos gotuj 10 minut.

Krok 4

Makaron podgrzej i rozłóż na talerze. Gotowym sosem polej makaron i udekoruj według własnego uznania.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z makaronemLeczo z makaronem

Wiele smacznych dań powstało dzięki miksowi inspiracji z różnych stron świata, jak np. pierogi z ricottą. Spróbuj włosko-węgierskiego połączenia i przygotuj leczo z makaronem. Tę węgierską potrawę z papryki, pomidorów i cebuli da się w prosty sposób modyfikować, dlatego przyrządzaj ją z różnorodnymi dodatkami i serwuj w wielu wersjach. Dodaj do niej kurczaka i przekonaj się, jak świetnie będzie się komponował z kiełbasą oraz kolorowymi paprykami. Żeby danie było pełne smaków, wybierz węgierską kiełbasę paprykową albo hiszpańskie chorizo. Podsmaż mięso z warzywami, a następnie duś całość przez chwilę w gęstym sosie. Ugotuj makaron al dente – do sosów z wyraźnie wyczuwalnymi kawałkami dodatków, takich jak mięso czy papryka, doskonale będzie pasować tagliatelle, czyli długie szerokie wstążki, albo pappardelle – w postaci jeszcze grubszych pasków makaronu. Leczo z makaronem to znakomity sposób na podanie tej potrawy i ciekawa alternatywa dla leczo serwowanego z chlebem czy drobnymi kluseczkami.