Leczo z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

heart
775 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

375 osób wydrukowało

Pobierz pdf

408 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pomidory sparz, ściągnij z nich skórkę i pozbądź się nasion. Kiełbasę oraz cukinię pokrój w grube półplastry. Papryki, cebulę oraz pomidory pokrój w dużą kostkę.

Leczo z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż na rozgrzanym smalcu kiełbasę, po czym dodaj cebulę, smaż chwilę. Następnie dodaj pozostałe warzywa: cukinię, papryki oraz pomidory.

Leczo z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr rozmieszaj z 250 mililitrami wody. Całość zalej przygotowanym Fixem, dodaj bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

Leczo z kiełbasą - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Wiercioch

    Agnieszka Wiercioch , 26.07.2019

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał  Gorecki

    Rafał Gorecki , 27.02.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Dobrzańska

    Anna Dobrzańska , 08.08.2017

    pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Azja

    Joanna Azja , 26.06.2016

    super bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Kowalska

    Agnieszka Kowalska , 20.09.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z kiełbasąLeczo z kiełbasą

Bez tego dania nie ma w Polsce jesieni! Gdy na straganach królują świeże papryki i cukinie, leczo jada się w prawie każdym polskim domu. To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Jeśli lubisz bardziej wyraziste dania – dodaj także dowolny rodzaj papryczki ostrej, chili lub jalapeno. Gotowe danie powinno być wodniste, tak by dało jeść się łyżką do zupy – dodaj więc esencjonalny bulion warzywny i całość duś jak najwolniej i jak najdłużej. Leczo to potrawa, która lepsza staje się z czasem, więc możesz przygotować je dzień przed planowym momentem podania. Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza.