Leczo z kiełbasą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Leczo z kiełbasą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

19

703 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

339 osób wydrukowało

Pobierz pdf

344 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

200 mililitrów

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

250 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, ściągnij z nich skórkę i pozbądź się nasion. Kiełbasę oraz cukinię pokrój w grube półplastry. Papryki, cebulę oraz pomidory pokrój w dużą kostkę.

Leczo z kiełbasą - Krok 1

Krok 2

W szerokim garnku przesmaż na rozgrzanym smalcu kiełbasę, po czym dodaj cebulę, smaż chwilę. Następnie dodaj pozostałe warzywa: cukinię, papryki oraz pomidory.

Leczo z kiełbasą - Krok 2

Krok 3

Zawartość opakowania Fix Knorr rozmieszaj z 250 mililitrami wody. Całość zalej przygotowanym Fixem, dodaj bulion i doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze kilka minut. Dopraw do smaku, jeśli jest taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

Leczo z kiełbasą - Krok 3
5

Opinie o przepisie

  • Agnieszka Wiercioch

    Agnieszka Wiercioch , 26.07.2019

    Pychotka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rafał  Gorecki

    Rafał Gorecki , 27.02.2018

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Dobrzańska

    Anna Dobrzańska , 08.08.2017

    pycha!!!

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Joanna Azja

    Joanna Azja , 26.06.2016

    super bardzo pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Kowalska

    Agnieszka Kowalska , 20.09.2015

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z kiełbasą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo z kiełbasąLeczo z kiełbasą

Bez tego dania nie ma w Polsce jesieni! Gdy na straganach królują świeże papryki i cukinie, leczo jada się w prawie każdym polskim domu. To treściwa i bardzo pyszna, oraz – co ważne dla zabieganych pracujących osób – błyskawiczna w przygotowaniu potrawa jednogarnkowa. Nasze leczo z kiełbasą to niezwykle kolorowa potrawa – użyj do niej aż trzech rodzajów słodkiej papryki. Jeśli lubisz bardziej wyraziste dania – dodaj także dowolny rodzaj papryczki ostrej, chili lub jalapeno. Gotowe danie powinno być wodniste, tak by dało jeść się łyżką do zupy – dodaj więc esencjonalny bulion warzywny i całość duś jak najwolniej i jak najdłużej. Leczo to potrawa, która lepsza staje się z czasem, więc możesz przygotować je dzień przed planowym momentem podania. Serwuj i jedz je z chlebem – będzie idealny, by wytrzeć resztki leczo z talerza.