
Składniki
500 gramów
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wołowinę kroimy w kostkę i krotko obsmażamy ją w garnku, tak by zamknąć jej pory. Mięso odkładamy do naczynia.
Krok 2
Cebulę kroimy w półplasterki i krótko przesmażamy na tłuszczu pozostałym z obsmażania wołowiny.
Krok 3
Papryki po umyciu pozbawiamy nasion i kroimy w paski. Dodajemy razem z rozgniecionymi ząbkami czosnku do cebuli i dusimy razem kilkanaście minut.
Krok 4
Dodajemy mięso i sos pomidorowy.
Krok 5
Całość dusimy na niewielkim ogniu 2-3 godziny, tak by mięso zupełnie zmiękło. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej