Proste leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Proste leczo

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

29 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

29 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę kroimy w kostkę i krotko obsmażamy ją w garnku, tak by zamknąć jej pory. Mięso odkładamy do naczynia.

Krok 2

Cebulę kroimy w półplasterki i krótko przesmażamy na tłuszczu pozostałym z obsmażania wołowiny.

Krok 3

Papryki po umyciu pozbawiamy nasion i kroimy w paski. Dodajemy razem z rozgniecionymi ząbkami czosnku do cebuli i dusimy razem kilkanaście minut.

Krok 4

Dodajemy mięso i sos pomidorowy.

Krok 5

Całość dusimy na niewielkim ogniu 2-3 godziny, tak by mięso zupełnie zmiękło. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej