Proste leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl

Proste leczo

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

4

29 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wołowinę kroimy w kostkę i krotko obsmażamy ją w garnku, tak by zamknąć jej pory. Mięso odkładamy do naczynia.

Krok 2

Cebulę kroimy w półplasterki i krótko przesmażamy na tłuszczu pozostałym z obsmażania wołowiny.

Krok 3

Papryki po umyciu pozbawiamy nasion i kroimy w paski. Dodajemy razem z rozgniecionymi ząbkami czosnku do cebuli i dusimy razem kilkanaście minut.

Krok 4

Dodajemy mięso i sos pomidorowy.

Krok 5

Całość dusimy na niewielkim ogniu 2-3 godziny, tak by mięso zupełnie zmiękło. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Proste leczo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej