Leczo z chorizo
i kalmarów o pikantnym posmaku
łatwe
39 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
300 gramów
400 gramów
2 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiełbasę obierz ze skórki i pokrój w talarki. Kalmary pokrój w pierścienie.
Krok 2
Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Rozgnieć czosnek. Gałązki tymianku oskub z listków.
Krok 3
Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną kiełbasę, dodaj cebulę, rozgnieciony czosnek oraz kalmary. Smaż chwilę. Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i dodaj pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj.
Krok 4
Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień. Dodaj listki tymianku i duś na małym ogniu 5-8 minut. Dopraw do smaku pieprzem cayenne oraz solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.
Czytaj więcejKrólowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.
Czytaj więcej