Leczo z chorizo

i kalmarów o pikantnym posmaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

81 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę obierz ze skórki i pokrój w talarki. Kalmary pokrój w pierścienie.

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Rozgnieć czosnek. Gałązki tymianku oskub z listków.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną kiełbasę, dodaj cebulę, rozgnieciony czosnek oraz kalmary. Smaż chwilę. Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i dodaj pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj.

Krok 4

Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień. Dodaj listki tymianku i duś na małym ogniu 5-8 minut. Dopraw do smaku pieprzem cayenne oraz solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z brokułem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej