Leczo z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z chorizo

i kalmarów o pikantnym posmaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

84 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę obierz ze skórki i pokrój w talarki. Kalmary pokrój w pierścienie.

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Rozgnieć czosnek. Gałązki tymianku oskub z listków.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną kiełbasę, dodaj cebulę, rozgnieciony czosnek oraz kalmary. Smaż chwilę. Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i dodaj pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj.

Krok 4

Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień. Dodaj listki tymianku i duś na małym ogniu 5-8 minut. Dopraw do smaku pieprzem cayenne oraz solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej