Leczo z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z chorizo

i kalmarów o pikantnym posmaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
93 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę obierz ze skórki i pokrój w talarki. Kalmary pokrój w pierścienie.

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Rozgnieć czosnek. Gałązki tymianku oskub z listków.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną kiełbasę, dodaj cebulę, rozgnieciony czosnek oraz kalmary. Smaż chwilę. Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i dodaj pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj.

Krok 4

Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień. Dodaj listki tymianku i duś na małym ogniu 5-8 minut. Dopraw do smaku pieprzem cayenne oraz solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej