Leczo z chorizo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z chorizo

i kalmarów o pikantnym posmaku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

84 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

300 gramów

400 gramów

2 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę obierz ze skórki i pokrój w talarki. Kalmary pokrój w pierścienie.

Krok 2

Pomidory pokrój w kostkę, a cebulę w piórka. Rozgnieć czosnek. Gałązki tymianku oskub z listków.

Krok 3

Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną kiełbasę, dodaj cebulę, rozgnieciony czosnek oraz kalmary. Smaż chwilę. Następnie wsyp zawartość opakowania Knorr i dodaj pomidory wraz z zalewą. Wymieszaj.

Krok 4

Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień. Dodaj listki tymianku i duś na małym ogniu 5-8 minut. Dopraw do smaku pieprzem cayenne oraz solą, jeśli zachodzi taka potrzeba. Podawaj z pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z chorizo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej