Leczo z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl

Leczo z cukinii

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i paprykę obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulkę zeszklij na patelni z odrobiną oliwy.

Krok 3

Wszystko wrzuć do garnka, zalej odrobiną wody i duś pod przykryciem ok. 10 minut.

Krok 4

Następnie dodaj pomidory i przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie) i duś następne 10 minut.

Krok 5

Podaj z bagietką lub - tak jak zrobiłam to ja -z ryżem. Na sam koniec posyp danie szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo węgierskie
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej