Leczo z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z cukinii

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i paprykę obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulkę zeszklij na patelni z odrobiną oliwy.

Krok 3

Wszystko wrzuć do garnka, zalej odrobiną wody i duś pod przykryciem ok. 10 minut.

Krok 4

Następnie dodaj pomidory i przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie) i duś następne 10 minut.

Krok 5

Podaj z bagietką lub - tak jak zrobiłam to ja -z ryżem. Na sam koniec posyp danie szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej