Leczo z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo z cukinii

Autor: www.psycho-dietetyka.blogspot.com

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinie i paprykę obierz ze skóry i pokrój w kostkę.

Krok 2

Cebulkę zeszklij na patelni z odrobiną oliwy.

Krok 3

Wszystko wrzuć do garnka, zalej odrobiną wody i duś pod przykryciem ok. 10 minut.

Krok 4

Następnie dodaj pomidory i przyprawy (sól, pieprz, zioła prowansalskie) i duś następne 10 minut.

Krok 5

Podaj z bagietką lub - tak jak zrobiłam to ja -z ryżem. Na sam koniec posyp danie szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Planujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.

Czytaj więcej

Jak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.

Czytaj więcej