
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.

Krok 2
Dodaj mielone mięso drobiowe, chwilę podsmaż.

Krok 3
Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę, dodaj do cebuli. Cukinię umyj, osusz i pokrój w kostkę, dodaj do garnka. Gotuj około 20 minut, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 4
Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Duś do czasu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj pomidory z puszki oraz Fix Knorr, wymieszaj i jeszcze chwilę gotuj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo z mięsem mielonym
Masz ochotę na rozgrzewającą i aromatyczną potrawę? Leczo z mięsem mielonym będzie strzałem w dziesiątkę! To popularne danie kuchni węgierskiej przyrządza się najczęściej z dodatkiem boczku i kiełbasy. Tym razem wersja odmieniona, czyli leczo z mięsem mielonym. Koniecznie spróbuj – może to właśnie ten przepis stanie się Twoim ulubionym!
Dla kogo?
Dla miłośników leczo oczywiście! Zawsze warto zjeść ulubioną potrawę w nowej odsłonie i urozmaicić menu. Dasz się przekonać? Mamy nadzieję, że tak. Leczo z mielonym zachwyca bogactwem składników i z pewnością zadowoli wszystkich fanów warzyw oraz mięsa. Należysz do tego grona? Koniecznie sięgnij po naszą recepturę.
Na jaką okazję?
Wiesz już, co zrobisz na obiad w najbliższy weekend? Leczo z cukinią i mięsem mielonym zgłasza się na ochotnika. Co Ty na to? Jesteśmy pewni, że wszyscy domownicy docenią leczo z mięsa mielonego i poproszą o dokładkę. Duży garnek tego przysmaku będzie zawsze mile widziany w Twojej kuchni.
Czy wiesz, że?
Leczo z mielonym mięsem to węgierska potrawa przygotowywana z papryki, pomidorów, cebuli i boczku wędzonego, następie duszona na smalcu. W Polsce często dodaje się cukinie oraz bakłażany, ale przepis na tę potrawę jest bardzo często modyfikowany. A z czym Ty zaserwujesz leczo z cukinii z mięsem mielonym?
Dla urozmaicenia:
Zmieniaj przepis na leczo z mięsem mielonym i cukinią według własnych upodobań. W sezonie, zamiast pomidorów z puszki, można dodać te świeże. Trzeba je tylko dłużej gotować, do momentu odparowania nadmiaru wody z warzyw. Leczo z mięsem i świeżymi warzywami nie ma sobie równych!



































