
Składniki
0.5 kilograma
1 opakowanie
3 sztuki
1 opakowanie
3 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebule obierz, posiekaj i zeszklij na rozgrzanej oliwie.

Krok 2
Dodaj mielone mięso drobiowe, chwilę podsmaż.

Krok 3
Papryki umyj, osusz, usuń gniazda nasienne, pokrój w kostkę, dodaj do cebuli. Cukinię umyj, osusz i pokrój w kostkę, dodaj do garnka. Gotuj około 20 minut, dopraw solą i pieprzem do smaku.

Krok 4
Dodaj obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i tymianek. Duś do czasu, gdy warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania dodaj pomidory z puszki oraz Fix Knorr, wymieszaj i jeszcze chwilę gotuj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Leczo z mięsem mielonym
Masz ochotę na rozgrzewającą i aromatyczną potrawę? Leczo z mięsem mielonym będzie strzałem w dziesiątkę! To popularne danie kuchni węgierskiej przyrządza się najczęściej z dodatkiem boczku i kiełbasy. Tym razem wersja odmieniona, czyli leczo z mięsem mielonym. Koniecznie spróbuj – może to właśnie ten przepis stanie się Twoim ulubionym!
Dla kogo?
Dla miłośników leczo oczywiście! Zawsze warto zjeść ulubioną potrawę w nowej odsłonie i urozmaicić menu. Dasz się przekonać? Mamy nadzieję, że tak. Leczo z mielonym zachwyca bogactwem składników i z pewnością zadowoli wszystkich fanów warzyw oraz mięsa. Należysz do tego grona? Koniecznie sięgnij po naszą recepturę.
Na jaką okazję?
Wiesz już, co zrobisz na obiad w najbliższy weekend? Leczo z cukinią i mięsem mielonym zgłasza się na ochotnika. Co Ty na to? Jesteśmy pewni, że wszyscy domownicy docenią leczo z mięsa mielonego i poproszą o dokładkę. Duży garnek tego przysmaku będzie zawsze mile widziany w Twojej kuchni.
Czy wiesz, że?
Leczo z mielonym mięsem to węgierska potrawa przygotowywana z papryki, pomidorów, cebuli i boczku wędzonego, następie duszona na smalcu. W Polsce często dodaje się cukinie oraz bakłażany, ale przepis na tę potrawę jest bardzo często modyfikowany. A z czym Ty zaserwujesz leczo z cukinii z mięsem mielonym?
Dla urozmaicenia:
Zmieniaj przepis na leczo z mięsem mielonym i cukinią według własnych upodobań. W sezonie, zamiast pomidorów z puszki, można dodać te świeże. Trzeba je tylko dłużej gotować, do momentu odparowania nadmiaru wody z warzyw. Leczo z mięsem i świeżymi warzywami nie ma sobie równych!