Leczo węgierskie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Leczo węgierskie

z kiełbasą i czosnkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

171

1212 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1730 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2553 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

5 łyżek

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiełbasę pokrój w plastry, a pozostałe składniki w kostkę.

Leczo węgierskie - Krok 1

Krok 2

W szerokim rondlu podsmaż kiełbasę, cebulę i paprykę. Po chwili smażenia dodaj posiekany czosnek i paprykę mieloną.

Leczo węgierskie - Krok 2

Krok 3

Pomidory z puszki posiekaj i dodaj do warzyw. Całość duś około 5 minut.

Leczo węgierskie - Krok 3

Krok 4

Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody i wlej do rondla. Całość dokładnie wymieszaj i duś kolejne 5 minut. Węgierskie leczo podawaj z ryżem lub ziemniakami.

Leczo węgierskie - Krok 4
10

Opinie o przepisie

  • Jacek Adamczyk

    Jacek Adamczyk , 15.10.2017

    Zajebiste

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jacek Adamczyk

    Jacek Adamczyk , 08.10.2017

    Pyszne dodałem jeszcze kawałek wołowiny ! Pozdrawiam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna Zdziarska

    Anna Zdziarska , 05.09.2016

    Nic nadzwyczajnego!. Nie rozumię tylko co to znaczy "jedna kiełbasa". Jesienią tylko pomidory świeże. Dodaję również cukinię albo kabaczki. Może to już nie jest typowe leczo, ale jest świetne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magdalena Iga Sliwecka Sarniak

    Magdalena Iga Sliwecka Sarniak , 05.09.2016

    Smaczne tylko ze nie używałam fixu,sama po swojemu doprawilam i wyszło pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Izabela Jałowska

    Izabela Jałowska , 04.09.2016

    Miam miam zjadlabym

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Honorata Filimowska

    Dorota Honorata Filimowska , 04.09.2016

    nowosci dac kiełbasa do leczo

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Jalowska

    Monika Jalowska , 04.09.2016

    Pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Hanna Wichniarek

    Hanna Wichniarek , 04.09.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Waldemar Czierpka

    Waldemar Czierpka , 01.09.2016

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Kanecka

    Agnieszka Kanecka , 30.08.2016

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leczo węgierskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leczo węgierskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leczo węgierskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leczo węgierskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leczo węgierskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leczo węgierskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leczo węgierskie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Leczo węgierskie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Leczo węgierskieLeczo węgierskie

Leczo to danie rodem z kuchni węgierskiej. Znane jest także w krajach takich jak: Izrael, Ukraina, Słowacja, Czechy i Niemcy. Węgierskie leczo to rodzaj francuskiego ragout. Jest pikantne, wyraziste w smaku i rozgrzewające. Bazę potrawy stanowią warzywa i mocna mięsna nuta. Węgierskie leczo z kiełbasą i czosnkiem to pyszne danie obiadowe dla 4 osób, które przygotujesz w ciągu 30 minut. Leczo jest potrawą kolorową, dlatego do jego wykonania potrzebujesz warzyw – trzech różnokolorowych papryk, pomidorów z puszki i cebuli. Poza warzywami powinny się w nim znaleźć również: kiełbasa, czosnek, słodka i ostra mielona papryka oraz przyprawa fix leczo Knorr, która nada całości wyrazu kuchni środkowoeuropejskiej. Leczo to potrawa jednogarnkowa, której zaletą jest bardzo łatwe przygotowanie. Warzywa pokrój w kostkę a kiełbasę w plastry. Do garnka wrzuć kiełbasę, cebulę i paprykę. Wszystko podsmaż. Dodaj pomidory z puszki i przyprawy. Danie podawaj na gorąco z ryżem lub z pełnoziarnistym pieczywem.