Moje leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Moje leczo

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

4

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

35 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obieramy z skórki przecinamy i wyciągamy łyżka pestki. Kroimy w dużą kostkę . Na patelni na oliwie podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę podsmażamy . Dodajemy pokrojoną paprykę .

Krok 2

Kabaczka przelewamy wrzątkiem i zostawiamy go chwilę w gorącej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnię . Mieszamy . Dodajemy fix leczo knorr. Doprawiamy słodką papryką w proszku . Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki bez skórki zmiksowane.

Krok 3

Mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejnych parę minut . Doprawiamy pieprzem do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej