Moje leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Moje leczo

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

4

heart
42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

80 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

35 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obieramy z skórki przecinamy i wyciągamy łyżka pestki. Kroimy w dużą kostkę . Na patelni na oliwie podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę podsmażamy . Dodajemy pokrojoną paprykę .

Krok 2

Kabaczka przelewamy wrzątkiem i zostawiamy go chwilę w gorącej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnię . Mieszamy . Dodajemy fix leczo knorr. Doprawiamy słodką papryką w proszku . Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki bez skórki zmiksowane.

Krok 3

Mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejnych parę minut . Doprawiamy pieprzem do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Proste leczo
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej