Moje leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl

Moje leczo

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

4

41 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

57 osób wydrukowało

Pobierz pdf

63 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

35 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obieramy z skórki przecinamy i wyciągamy łyżka pestki. Kroimy w dużą kostkę . Na patelni na oliwie podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę podsmażamy . Dodajemy pokrojoną paprykę .

Krok 2

Kabaczka przelewamy wrzątkiem i zostawiamy go chwilę w gorącej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnię . Mieszamy . Dodajemy fix leczo knorr. Doprawiamy słodką papryką w proszku . Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki bez skórki zmiksowane.

Krok 3

Mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejnych parę minut . Doprawiamy pieprzem do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej