Moje leczo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Moje leczo

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

4

42 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

58 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

35 dekagramów

1 sztuka

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kabaczka obieramy z skórki przecinamy i wyciągamy łyżka pestki. Kroimy w dużą kostkę . Na patelni na oliwie podsmażamy cebulkę . Dodajemy pokrojoną w plasterki kiełbaskę podsmażamy . Dodajemy pokrojoną paprykę .

Krok 2

Kabaczka przelewamy wrzątkiem i zostawiamy go chwilę w gorącej wodzie. Odcedzamy i dodajemy na patelnię . Mieszamy . Dodajemy fix leczo knorr. Doprawiamy słodką papryką w proszku . Mieszamy . Dodajemy pomidory z puszki bez skórki zmiksowane.

Krok 3

Mieszamy i dusimy pod przykryciem kolejnych parę minut . Doprawiamy pieprzem do smaku

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Moje leczo  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej