Lekkie leczo po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekkie leczo po amerykańsku

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

5

heart
9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

35 osób wydrukowało

Pobierz pdf

72 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na niewielkiej ilości tłuszczu, lekko przyprawiając solą i pieprzem.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Duś aż staną się półmiękkie.

Krok 3

Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory oraz cukinię i kostkę rosołową. Gotuj ok. 10 min, bez przykrycia by woda mogła wyparować. Dopraw koncentratem i sosem Tabasco.

Krok 4

Podawaj z pieczywem, ryżem, kaszą (np. pęczak), lub jakimkolwiek innym dodatkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej