Lekkie leczo po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl

Lekkie leczo po amerykańsku

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

4

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na niewielkiej ilości tłuszczu, lekko przyprawiając solą i pieprzem.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Duś aż staną się półmiękkie.

Krok 3

Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory oraz cukinię i kostkę rosołową. Gotuj ok. 10 min, bez przykrycia by woda mogła wyparować. Dopraw koncentratem i sosem Tabasco.

Krok 4

Podawaj z pieczywem, ryżem, kaszą (np. pęczak), lub jakimkolwiek innym dodatkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej