Lekkie leczo po amerykańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lekkie leczo po amerykańsku

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

5

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

31 osób wydrukowało

Pobierz pdf

65 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

1 sztuka

2 sztuki

3 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż mięso na niewielkiej ilości tłuszczu, lekko przyprawiając solą i pieprzem.

Krok 2

Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w średnią kostkę paprykę. Duś aż staną się półmiękkie.

Krok 3

Następnie dodaj sparzone i pokrojone pomidory oraz cukinię i kostkę rosołową. Gotuj ok. 10 min, bez przykrycia by woda mogła wyparować. Dopraw koncentratem i sosem Tabasco.

Krok 4

Podawaj z pieczywem, ryżem, kaszą (np. pęczak), lub jakimkolwiek innym dodatkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lekkie leczo po amerykańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Leczo z kabaczka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia. Jak więc oczyścić grzyby leśne? Podpowiadamy!

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej