Dziś także o wiosennych sałatkach. Sałatkę Marinola polecam na lunch, bo to nie tylko apetyczna kompozycja sałat i innych warzyw, ale jest też łosoś i ser. Całość z pysznym dresingiem. Osoba, która nie musi ograniczać kalorii może ją zjeść z dodatkiem pieczywa. Taki posiłek dostarcza zarówno węglowodanów, białka jak i dobrego tłuszczu z dużą „dawką” witamin i składników mineralnych.

https://www.przepisy.pl/przepis/salatka-martinola
Insalata mista to propozycja dla tych, którzy lubią eksperymentować ze składnikami w kolorze zielonym i chcą ograniczać kalorie. Kilka rodzajów sałat i szpinak z dodatkiem oliwek i ogórka. To wszystko ze smakowitym dresingiem włoskim, czyli kompozycją ziół – natki pietruszki, tymianku, lubczyku oraz przypraw takich jak czosnek, gorczyca i pieprzu.

https://www.przepisy.pl/przepis/insalata-mista

Inna zielona propozycja, ale w stylu greckim to sałatka zielona. Tu mamy dla odmiany kompozycje szpinaku i rukoli z oliwkami i czosnkiem. Oczywiście jest tez feta i oregano a wszystko doprawione dresingiem na bazie greckiego sosu sałatkowego Knorr. Pyszny sposób na jedzenie warzyw bez strachu o nadmiar kalorii.

Sałatka z truskawkami, serem i orzechami - na odmianę czerwony, soczysty i smakowity akcent w codziennej diecie.

https://www.przepisy.pl/przepis/salatka-z-truskawkami-serem-i-orzechami