
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
1 sztuka
50 gramów
200 gramów
2 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj wszystkie warzywa. Pokrój łososia na kawałki i podsmaż lekko na patelni.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, 3 łyżkami wody oraz sokiem z limonki.

Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, ser w kostkę. Sałatę masłową porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj razem (oprócz sera pleśniowego, który kładziemy na górę sałatki). Polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Udekoruj kiełkami, bazylią, posyp orzechami i podawaj zaraz po przygotowaniu.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Martinola
Delikatna sałata lodowa, lekko pikantna rukola, wykwintny łosoś, aromatyczny ser pleśniowy i mocno ziołowy sos... Sałatka martinola zachwyca bogactwem kolorów i niezwykłym połączeniem smaków. Przygotowanie tej finezyjnej sałatki jest bajecznie proste i zajmie ci zaledwie kwadrans. Pamiętaj jednak o tym, aby sałatę i rokolę dokładnie osuszyć po umyciu. Użyj do tego papierowych ręczników lub specjalnej wirówki. Jeśli lubisz eksperymentować, dodaj do sałatki – oprócz podanych w przepisie składników – czerwone lub białe winogrona lub obraną i pokrojoną w kostkę połówkę pomarańczy. Sos dodaj do sałatki tuż przed podaniem jej na stół – dzięki temu liście sałaty nie zmiękną pod wpływem zawartych w nim kwasów, i pozostaną jędrne oraz kruche. Gotową sałatkę martinola serwuj z kawałkami chrupiącej bagietki i lampką białego, najlepiej wytrawnego wina. Powinno być schłodzone.