
Składniki
100 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 opakowanie
50 gramów
1 sztuka
50 gramów
200 gramów
2 łyżki
3 łyżki
1 pęczek
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj wszystkie warzywa. Pokrój łososia na kawałki i podsmaż lekko na patelni.

Krok 2
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą, 3 łyżkami wody oraz sokiem z limonki.

Krok 3
Paprykę pokrój w kostkę, pomidorki na pół, ser w kostkę. Sałatę masłową porwij na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki wymieszaj razem (oprócz sera pleśniowego, który kładziemy na górę sałatki). Polej przygotowanym sosem i wymieszaj. Udekoruj kiełkami, bazylią, posyp orzechami i podawaj zaraz po przygotowaniu.


Dobra rada:
Przygotowując sałatkę możesz użyć mix sałat Fit&Easy. Dzięki temu, nie musisz kupować kilku rodzajów sałat, a tylko jedną, gotową i już umytą mieszankę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sałatka Martinola
Delikatna sałata lodowa, lekko pikantna rukola, wykwintny łosoś, aromatyczny ser pleśniowy i mocno ziołowy sos... Sałatka martinola zachwyca bogactwem kolorów i niezwykłym połączeniem smaków. Przygotowanie tej finezyjnej sałatki jest bajecznie proste i zajmie ci zaledwie kwadrans. Pamiętaj jednak o tym, aby sałatę i rokolę dokładnie osuszyć po umyciu. Użyj do tego papierowych ręczników lub specjalnej wirówki. Jeśli lubisz eksperymentować, dodaj do sałatki – oprócz podanych w przepisie składników – czerwone lub białe winogrona lub obraną i pokrojoną w kostkę połówkę pomarańczy. Sos dodaj do sałatki tuż przed podaniem jej na stół – dzięki temu liście sałaty nie zmiękną pod wpływem zawartych w nim kwasów, i pozostaną jędrne oraz kruche. Gotową sałatkę martinola serwuj z kawałkami chrupiącej bagietki i lampką białego, najlepiej wytrawnego wina. Powinno być schłodzone.