
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
4 łyżki
500 mililitrów
1 pęczek
6 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 500 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostkę rosołową Knorr.

Krok 2
Cukinie pokrój i dodaj do rosołu. Gotuj 10 minut w osolonej wodzie.

Krok 3
Odsącz i zmiksuj z natką pietruszki i bazylią.

Krok 4
Przełóż z powrotem do wywaru, dodaj śmietanę, dopraw pieprzem i zagotuj. Rozlej na talerze i na każdej porcji zrób kleksa z kwaśnej śmietany.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z cukinii
Prosta w przygotowaniu zupa, której podstawą jest delikatny miąższ cukinii. To warzywo, które jest bardzo uniwersalne w kuchni i szczególnie smaczne w sezonie letnim. Można wtedy dostać młodą cukinię, którą dodaje się do dań razem ze skórką. Przez resztę roku raczej nie ma problemu z jej dostępnością, ale warto ją wtedy obierać, gdyż skórka jest grubsza i już nie tak jędrna jak wcześniej. Oprócz cukinii, do przyrządzenia zupy potrzebujesz bulionu, śmietany oraz przypraw. Całość po ugotowaniu miksuje się blenderem, dzięki czemu potrawa ma konsystencję kremu. Jeśli nie masz go jednak pod ręką, możesz serwować zupę z kawałkami cukinii. Podawaj ją z kleksem śmietany na środku, grzankami lub lanymi kluskami. Dobrze komponuje się też z pestkami słonecznika lub dyni – warto je uprażyć przed dodaniem do zupy. Danie udekorujesz świeżą bazylią, rukolą lub natką pietruszki. Świetnie będzie się z nim komponować każdego rodzaju pieczywo. Wykorzystaj nasz przepis na zupę z cukinii i podaj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami!