
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 szklanki
4 łyżki
500 mililitrów
1 pęczek
6 sztuk
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W garnku zagotuj 500 mililitrów wody i rozprowadź w niej kostkę rosołową Knorr.

Krok 2
Cukinie pokrój i dodaj do rosołu. Gotuj 10 minut w osolonej wodzie.

Krok 3
Odsącz i zmiksuj z natką pietruszki i bazylią.

Krok 4
Przełóż z powrotem do wywaru, dodaj śmietanę, dopraw pieprzem i zagotuj. Rozlej na talerze i na każdej porcji zrób kleksa z kwaśnej śmietany.


Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Zupa z cukinii
Prosta w przygotowaniu zupa, której podstawą jest delikatny miąższ cukinii. To warzywo, które jest bardzo uniwersalne w kuchni i szczególnie smaczne w sezonie letnim. Można wtedy dostać młodą cukinię, którą dodaje się do dań razem ze skórką. Przez resztę roku raczej nie ma problemu z jej dostępnością, ale warto ją wtedy obierać, gdyż skórka jest grubsza i już nie tak jędrna jak wcześniej. Oprócz cukinii, do przyrządzenia zupy potrzebujesz bulionu, śmietany oraz przypraw. Całość po ugotowaniu miksuje się blenderem, dzięki czemu potrawa ma konsystencję kremu. Jeśli nie masz go jednak pod ręką, możesz serwować zupę z kawałkami cukinii. Podawaj ją z kleksem śmietany na środku, grzankami lub lanymi kluskami. Dobrze komponuje się też z pestkami słonecznika lub dyni – warto je uprażyć przed dodaniem do zupy. Danie udekorujesz świeżą bazylią, rukolą lub natką pietruszki. Świetnie będzie się z nim komponować każdego rodzaju pieczywo. Wykorzystaj nasz przepis na zupę z cukinii i podaj ją ze swoimi ulubionymi dodatkami!


































