Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku ok. 1 litra wody i rozpuść z nim bulionetki. Kaszę wypłucz dokładnie, dodaj do bulionu. Gotuj ok. 10 minut.

Krok 2

Marchewkę i czosnek obierz. Marchew zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach, czosnek drobno posiekaj. Oba składniki przesmaż na maśle aż zaczną się rumienić. Dodaj je do podgotowanej kaszy. Gotuj aż kasza będzie zupełnie miękka.

Krok 3

Gotową zupę zestaw z ognia i pozwól je odpocząć 10 minut. Przed podaniem dodaj koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej