Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

17 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

6 łyżek

1 łyżka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku ok. 1 litra wody i rozpuść z nim bulionetki. Kaszę wypłucz dokładnie, dodaj do bulionu. Gotuj ok. 10 minut.

Krok 2

Marchewkę i czosnek obierz. Marchew zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach, czosnek drobno posiekaj. Oba składniki przesmaż na maśle aż zaczną się rumienić. Dodaj je do podgotowanej kaszy. Gotuj aż kasza będzie zupełnie miękka.

Krok 3

Gotową zupę zestaw z ognia i pozwól je odpocząć 10 minut. Przed podaniem dodaj koperek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa marchewkowo czosnkowa z kaszą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej