
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
6 łyżek
1 łyżka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku ok. 1 litra wody i rozpuść z nim bulionetki. Kaszę wypłucz dokładnie, dodaj do bulionu. Gotuj ok. 10 minut.
Krok 2
Marchewkę i czosnek obierz. Marchew zetrzyj na tarce jarzynowej o dużych oczkach, czosnek drobno posiekaj. Oba składniki przesmaż na maśle aż zaczną się rumienić. Dodaj je do podgotowanej kaszy. Gotuj aż kasza będzie zupełnie miękka.
Krok 3
Gotową zupę zestaw z ognia i pozwól je odpocząć 10 minut. Przed podaniem dodaj koperek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej