
Składniki
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
0.33 sztuki
1 sztuka
0.33 szklanki
1 szczypta
1 sztuka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Podsmaż cebulę, marchew, selera i gruszkę na oliwie przez ok. 5 minut.

Krok 2
Dolej wino, a po chwili 200 ml wody, po czym duś całość przez ok. 10 minut. Następnie dolej 600 ml gorącej wody i jeszcze przez chwilę gotuj.

Krok 3
Na koniec wsyp Barszcz czerwony Knorr i dopraw zupę do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz po podlasku
Jeśli szukasz inspiracji na smaczną, klasyczną zupę, to mamy dla Ciebie propozycję. Barszcz po podlasku to danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Aby ją przygotować, potrzebujesz m.in. gotowego barszczu czerwonego. Wzmocnij jego smak, dodając nieco świeżych buraków. Pozostałe składniki smaż, aż do czasu, gdy będą miękkie. Jeśli chcesz, wrzuć kilka ugotowanych suszonych grzybów (sprawdzą się podgrzybki i borowiki) oraz śliwek bez pestek. Nadadzą one daniu słodkiego posmaku. Duś wszystko przez kilka minut. Gruszkę i cebulę pokrój w paski, natomiast marchew i selera w słupki. Zupę gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie przypraw świeżo zmielonym pieprzem, zielem angielskim oraz sokiem z cytryny lub octem winnym – nada to potrawie intensywnego smaku. Ozdób całość kilkoma kleksami śmietany. Serwuj w głębokim talerzu lub misce. Potrawa nie wymaga już innych dodatków. Zainspiruj się naszym przepisem na barszcz po podlasku i koniecznie podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego.