Barszcz po podlasku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz po podlasku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

53 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.33 sztuki

1 sztuka

0.33 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż cebulę, marchew, selera i gruszkę na oliwie przez ok. 5 minut.

Barszcz po podlasku - Krok 1

Krok 2

Dolej wino, a po chwili 200 ml wody, po czym duś całość przez ok. 10 minut. Następnie dolej 600 ml gorącej wody i jeszcze przez chwilę gotuj.

Barszcz po podlasku - Krok 2

Krok 3

Na koniec wsyp Barszcz czerwony Knorr i dopraw zupę do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Barszcz po podlasku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa warzywna
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz po podlaskuBarszcz po podlasku

Jeśli szukasz inspiracji na smaczną, klasyczną zupę, to mamy dla Ciebie propozycję. Barszcz po podlasku to danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Aby ją przygotować, potrzebujesz m.in. gotowego barszczu czerwonego. Wzmocnij jego smak, dodając nieco świeżych buraków. Pozostałe składniki smaż, aż do czasu, gdy będą miękkie. Jeśli chcesz, wrzuć kilka ugotowanych suszonych grzybów (sprawdzą się podgrzybki i borowiki) oraz śliwek bez pestek. Nadadzą one daniu słodkiego posmaku. Duś wszystko przez kilka minut. Gruszkę i cebulę pokrój w paski, natomiast marchew i selera w słupki. Zupę gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie przypraw świeżo zmielonym pieprzem, zielem angielskim oraz sokiem z cytryny lub octem winnym – nada to potrawie intensywnego smaku. Ozdób całość kilkoma kleksami śmietany. Serwuj w głębokim talerzu lub misce. Potrawa nie wymaga już innych dodatków. Zainspiruj się naszym przepisem na barszcz po podlasku i koniecznie podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego.