Barszcz po podlasku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz po podlasku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

74 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

35 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

0.33 sztuki

1 sztuka

0.33 szklanki

1 szczypta

1 sztuka

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Podsmaż cebulę, marchew, selera i gruszkę na oliwie przez ok. 5 minut.

Barszcz po podlasku - Krok 1

Krok 2

Dolej wino, a po chwili 200 ml wody, po czym duś całość przez ok. 10 minut. Następnie dolej 600 ml gorącej wody i jeszcze przez chwilę gotuj.

Barszcz po podlasku - Krok 2

Krok 3

Na koniec wsyp Barszcz czerwony Knorr i dopraw zupę do smaku pieprzem oraz sokiem z cytryny.

Barszcz po podlasku - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz po podlasku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Pho z wołowiną
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz po podlaskuBarszcz po podlasku

Jeśli szukasz inspiracji na smaczną, klasyczną zupę, to mamy dla Ciebie propozycję. Barszcz po podlasku to danie, które sprawdzi się zarówno na obiad, jak i kolację. Aby ją przygotować, potrzebujesz m.in. gotowego barszczu czerwonego. Wzmocnij jego smak, dodając nieco świeżych buraków. Pozostałe składniki smaż, aż do czasu, gdy będą miękkie. Jeśli chcesz, wrzuć kilka ugotowanych suszonych grzybów (sprawdzą się podgrzybki i borowiki) oraz śliwek bez pestek. Nadadzą one daniu słodkiego posmaku. Duś wszystko przez kilka minut. Gruszkę i cebulę pokrój w paski, natomiast marchew i selera w słupki. Zupę gotuj na małym ogniu, ciągle mieszając. Następnie przypraw świeżo zmielonym pieprzem, zielem angielskim oraz sokiem z cytryny lub octem winnym – nada to potrawie intensywnego smaku. Ozdób całość kilkoma kleksami śmietany. Serwuj w głębokim talerzu lub misce. Potrawa nie wymaga już innych dodatków. Zainspiruj się naszym przepisem na barszcz po podlasku i koniecznie podziel się swoją opinią. Życzymy smacznego.