
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
80 mililitrów
3 łyżki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Następnie podsmaż je w rondlu na oliwie.

Krok 2
Wlej do rondla pomidory z puszki wraz z sokiem, dodaj Fix Knorr i całość zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Obierz ogórek i również pokrój go na mniejsze kawałki.

Krok 4
Surowe warzywa dodaj do wcześniej przygotowanego sosu. Wlej 0,5 l wody (albo bulionu mięsnego lub warzywnego) i zmiksuj zupę.

Krok 5
Gotowe gazpacho dopraw odrobiną octu. Podawaj z grzankami. Możesz dodać do zupy świeżej kolendry. Gazpacho doskonale smakuje w upalne dni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańskie gazpacho
Hiszpańskie gazpacho to wyjątkowa zupa. Pełna smaków i aromatów, gotowa do podania w kilka chwil.