Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
80 mililitrów
3 łyżki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Następnie podsmaż je w rondlu na oliwie.
Krok 2
Wlej do rondla pomidory z puszki wraz z sokiem, dodaj Fix Knorr i całość zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.
Krok 3
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Obierz ogórek i również pokrój go na mniejsze kawałki.
Krok 4
Surowe warzywa dodaj do wcześniej przygotowanego sosu. Wlej 0,5 l wody (albo bulionu mięsnego lub warzywnego) i zmiksuj zupę.
Krok 5
Gotowe gazpacho dopraw odrobiną octu. Podawaj z grzankami. Możesz dodać do zupy świeżej kolendry. Gazpacho doskonale smakuje w upalne dni.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańskie gazpacho
Hiszpańskie gazpacho to wyjątkowa zupa. Pełna smaków i aromatów, gotowa do podania w kilka chwil.