
Składniki
400 gramów
1 opakowanie
2 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
1 sztuka
80 mililitrów
3 łyżki
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek pokrój w kostkę. Następnie podsmaż je w rondlu na oliwie.

Krok 2
Wlej do rondla pomidory z puszki wraz z sokiem, dodaj Fix Knorr i całość zagotuj. Następnie odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Paprykę oczyść z gniazd nasiennych, umyj i pokrój w mniejsze kawałki. Obierz ogórek i również pokrój go na mniejsze kawałki.

Krok 4
Surowe warzywa dodaj do wcześniej przygotowanego sosu. Wlej 0,5 l wody (albo bulionu mięsnego lub warzywnego) i zmiksuj zupę.

Krok 5
Gotowe gazpacho dopraw odrobiną octu. Podawaj z grzankami. Możesz dodać do zupy świeżej kolendry. Gazpacho doskonale smakuje w upalne dni.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Hiszpańskie gazpacho
Hiszpańskie gazpacho to wyjątkowa zupa. Pełna smaków i aromatów, gotowa do podania w kilka chwil.