Kremowa zupa kurkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa kurkowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle a następnie dodajemy pokrojone grzyby. Dusimy około 10 minut.

Krok 2

W gorącej wodzie rozpuszczamy serek i dodajemy do grzybów. Dolewamy też śmietankę. Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Krem z kurek przygotowujemy wg. zaleceń na opakowaniu i łączymy ze zmiksowanymi kurkami z serkiem i śmietanką.

Krok 4

Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 5

Krem proponuję podać z grzankami czosnkowymi, groszkiem ptysiowym lub z drobnym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Barszcz ukraiński
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej