
Składniki
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
100 mililitrów
150 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle a następnie dodajemy pokrojone grzyby. Dusimy około 10 minut.
Krok 2
W gorącej wodzie rozpuszczamy serek i dodajemy do grzybów. Dolewamy też śmietankę. Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Krem z kurek przygotowujemy wg. zaleceń na opakowaniu i łączymy ze zmiksowanymi kurkami z serkiem i śmietanką.
Krok 4
Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 5
Krem proponuję podać z grzankami czosnkowymi, groszkiem ptysiowym lub z drobnym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej