Kremowa zupa kurkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa kurkowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle a następnie dodajemy pokrojone grzyby. Dusimy około 10 minut.

Krok 2

W gorącej wodzie rozpuszczamy serek i dodajemy do grzybów. Dolewamy też śmietankę. Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Krem z kurek przygotowujemy wg. zaleceń na opakowaniu i łączymy ze zmiksowanymi kurkami z serkiem i śmietanką.

Krok 4

Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 5

Krem proponuję podać z grzankami czosnkowymi, groszkiem ptysiowym lub z drobnym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Krem z kalafiora
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej