Kremowa zupa kurkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kremowa zupa kurkowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle a następnie dodajemy pokrojone grzyby. Dusimy około 10 minut.

Krok 2

W gorącej wodzie rozpuszczamy serek i dodajemy do grzybów. Dolewamy też śmietankę. Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Krem z kurek przygotowujemy wg. zaleceń na opakowaniu i łączymy ze zmiksowanymi kurkami z serkiem i śmietanką.

Krok 4

Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 5

Krem proponuję podać z grzankami czosnkowymi, groszkiem ptysiowym lub z drobnym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zupa Ramen
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej