
Składniki
1 sztuka
50 gramów
1 sztuka
1 szczypta
1 łyżka
100 mililitrów
150 mililitrów
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle a następnie dodajemy pokrojone grzyby. Dusimy około 10 minut.
Krok 2
W gorącej wodzie rozpuszczamy serek i dodajemy do grzybów. Dolewamy też śmietankę. Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku.
Krok 3
Krem z kurek przygotowujemy wg. zaleceń na opakowaniu i łączymy ze zmiksowanymi kurkami z serkiem i śmietanką.
Krok 4
Doprowadzamy do wrzenia.
Krok 5
Krem proponuję podać z grzankami czosnkowymi, groszkiem ptysiowym lub z drobnym makaronem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kremowa zupa z kurek ze szczypiorkiem Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























