Kremowa zupa kurkowa

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

245

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

50 gramów

1 sztuka

1 szczypta

1 łyżka

100 mililitrów

150 mililitrów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na maśle a następnie dodajemy pokrojone grzyby. Dusimy około 10 minut.

Krok 2

W gorącej wodzie rozpuszczamy serek i dodajemy do grzybów. Dolewamy też śmietankę. Wszystkie składniki miksujemy na gładki krem. Doprawiamy do smaku.

Krok 3

Krem z kurek przygotowujemy wg. zaleceń na opakowaniu i łączymy ze zmiksowanymi kurkami z serkiem i śmietanką.

Krok 4

Doprowadzamy do wrzenia.

Krok 5

Krem proponuję podać z grzankami czosnkowymi, groszkiem ptysiowym lub z drobnym makaronem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kremowa zupa kurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej