Pomidorowa z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z pulpecikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

300 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka i mięso z golonki umyj, włóż do garnka i zalej zimną wodą.

Krok 2

Dodaj listki laurowe, ziele angielskie, kostki Rosół z kury Knorr, sól i pieprz. Gotuj i zbierz powstałe szumowiny.

Krok 3

Pokrój marchewki i dodaj do zupy.

Krok 4

Z mięsa mielonego, połowy posiekanej natki pietruszki, odciśniętej bułki, jajka, soli i pieprzu uformuj pulpeciki.

Krok 5

Koncentrat pomidorowy wymieszaj z zimną wodą, wlej do zupy. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku.

Krok 6

Do zupy dodaj pulpeciki i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczarki faszerowane
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej