Pomidorowa z pulpecikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorowa z pulpecikami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

4

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 ziarna

2 sztuki

3 sztuki

1 szczypta

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

2 sztuki

500 gramów

1 sztuka

100 mililitrów

300 gramów

2 łyżki

1 łyżeczka

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrzydełka i mięso z golonki umyj, włóż do garnka i zalej zimną wodą.

Krok 2

Dodaj listki laurowe, ziele angielskie, kostki Rosół z kury Knorr, sól i pieprz. Gotuj i zbierz powstałe szumowiny.

Krok 3

Pokrój marchewki i dodaj do zupy.

Krok 4

Z mięsa mielonego, połowy posiekanej natki pietruszki, odciśniętej bułki, jajka, soli i pieprzu uformuj pulpeciki.

Krok 5

Koncentrat pomidorowy wymieszaj z zimną wodą, wlej do zupy. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku.

Krok 6

Do zupy dodaj pulpeciki i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorowa z pulpecikami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej