
Składniki
3 ziarna
2 sztuki
3 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
2 sztuki
500 gramów
1 sztuka
100 mililitrów
300 gramów
2 łyżki
1 łyżeczka
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrzydełka i mięso z golonki umyj, włóż do garnka i zalej zimną wodą.
Krok 2
Dodaj listki laurowe, ziele angielskie, kostki Rosół z kury Knorr, sól i pieprz. Gotuj i zbierz powstałe szumowiny.
Krok 3
Pokrój marchewki i dodaj do zupy.
Krok 4
Z mięsa mielonego, połowy posiekanej natki pietruszki, odciśniętej bułki, jajka, soli i pieprzu uformuj pulpeciki.
Krok 5
Koncentrat pomidorowy wymieszaj z zimną wodą, wlej do zupy. Dodaj śmietanę, dopraw do smaku.
Krok 6
Do zupy dodaj pulpeciki i gotuj jeszcze ok. 15 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej