
Składniki
2 sztuki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżka
2 łyżki
4 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 opakowanie
3 sztuki
2 litry
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włoszczyznę umyj, obierz i pokrój w słupki.

Krok 2
Bulion na włoszczyźnie Knorr zalej 2 litrami wody, dodaj liść laurowy, papryczkę chili i warzywa pokrojone w słupki. Gotuj na wolnym ogniu przez 45 min.

Krok 3
Bulion dopraw pastą miso, sosem sojowym, dodaj grzyby Mun i glony Nori. Gotuj kolejne 20 min.

Krok 4
Po tym czasie wrzuć makaron i kapustę pak-choy. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy ramen przełóż do miseczki wraz z ugotowanymi warzywami i makaronem, na wierzch dodaj kiełki sojowe.


Dobra rada:
Jeśli lubisz możesz dodać także tofu i np. posypać sezamem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Vegan Ramen
Tradycyjna japońska zupa przygotowywana jest zazwyczaj na mięsnym, kolagenowym wywarze, a całość gotowana bywa przez nawet kilkanaście godzin. Niech to cię jednak nie zniechęca! Opracowaliśmy przepis na wege ramen, dzięki któremu bez trudu przygotujesz tę wyśmienitą zupę w ciągu godziny we własnym domu i to bez dodatku mięsa.
Dla kogo?
Wielbiciele kuchni azjatyckiej oszaleli na punkcie ramenu. To orientalny rosół bogaty w dodatki, dzięki którym zamienia się w sycące danie. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad!
Na jaką okazję?
Niedzielny posiłek nie może obyć się bez rosołu? Jeśli ten zwyczaj wydaje ci się być trochę monotonny, wybierz wegetariański ramen. Przepis sprawi, że domownicy z apetytem chwycą za łyżki.
Czy wiesz, że?
W wegetariańskim ramenie aromatyczny bulion można przygotować nie tylko na włoszczyźnie, ale też z grzybów.
Dla urozmaicenia:
Do japońskiego wege rosołu doskonale pasuje groszek cukrowy, grzyby shitake i tofu.