Vegan Ramen przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Vegan Ramen

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

22 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włoszczyznę umyj, obierz i pokrój w słupki.

Vegan Ramen - Krok 1

Krok 2

Bulion na włoszczyźnie Knorr zalej 2 litrami wody, dodaj liść laurowy, papryczkę chili i warzywa pokrojone w słupki. Gotuj na wolnym ogniu przez 45 min.

Vegan Ramen - Krok 2

Krok 3

Bulion dopraw pastą miso, sosem sojowym, dodaj grzyby Mun i glony Nori. Gotuj kolejne 20 min.

Vegan Ramen - Krok 3

Krok 4

Po tym czasie wrzuć makaron i kapustę pak-choy. Gotuj jeszcze 5 min. Gotowy ramen przełóż do miseczki wraz z ugotowanymi warzywami i makaronem, na wierzch dodaj kiełki sojowe.

Vegan Ramen - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli lubisz możesz dodać także tofu i np. posypać sezamem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Omlet z makaronem
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Vegan RamenVegan Ramen

Tradycyjna japońska zupa przygotowywana jest zazwyczaj na mięsnym, kolagenowym wywarze, a całość gotowana bywa przez nawet kilkanaście godzin. Niech to cię jednak nie zniechęca! Opracowaliśmy przepis na wege ramen, dzięki któremu bez trudu przygotujesz tę wyśmienitą zupę w ciągu godziny we własnym domu i to bez dodatku mięsa.

Dla kogo?

Wielbiciele kuchni azjatyckiej oszaleli na punkcie ramenu. To orientalny rosół bogaty w dodatki, dzięki którym zamienia się w sycące danie. Z powodzeniem zastąpi dwudaniowy obiad!

Na jaką okazję?

Niedzielny posiłek nie może obyć się bez rosołu? Jeśli ten zwyczaj wydaje ci się być trochę monotonny, wybierz wegetariański ramen. Przepis sprawi, że domownicy z apetytem chwycą za łyżki.

Czy wiesz, że?

W wegetariańskim ramenie aromatyczny bulion można przygotować nie tylko na włoszczyźnie, ale też z grzybów.

Dla urozmaicenia:

Do japońskiego wege rosołu doskonale pasuje groszek cukrowy, grzyby shitake i tofu.