Vegan ramen - przepis wege: z grzybami mun | Przepisy.pl pixel

Vegan Ramen

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżka

2 łyżki

4 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 opakowanie

3 sztuki

2 litry

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zacznij przygotowanie vege ramen od warzyw. Umyj te z opakowania włoszczyzny i pokrój je w cienkie słupki.

Vegan Ramen - Krok 1

Krok 2

Następnie przygotuj duży garnek. Nalej do niego 2 litry wody. Dodaj 2 opakowania Bulionu na włoszczyźnie Knorr i dokładnie wymieszaj, aż bulion całkowicie rozpuści się w wodzie. Wrzuć do garnka także 4 liście laurowe, papryczkę chili (w całości – nie musisz jej kroić) i warzywa, które przed chwilą pokroiłeś w słupki. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 45 minut.

Vegan Ramen - Krok 2

Krok 3

Po tym czasie dodaj do bulionu łyżkę pasty miso, opakowanie grzybów Mun i glony Nori. Dopraw go także 2 łyżkami sosu sojowego, a następnie wymieszaj. Gotuj przez kolejne 20 minut.

Vegan Ramen - Krok 3

Krok 4

Kapustę pak choi rozkrój na połowę lub ćwiartki. Po upływie 20 minut wrzuć do zupy opakowanie chińskiego makaronu i pak choi. Gotuj jeszcze przez 5 minut. Następnie przełóż gotowy ramen do miseczek wraz z ugotowanymi warzywami i makaronem. Posyp po wierzchu kiełkami sojowymi. Smacznego!

Vegan Ramen - Krok 4
przepisy.pl

Dobra rada:

Chcesz, by twój wege ramen był jak najbardziej zbliżony do oryginalnej japońskiej wersji? Dodaj do zupy tofu, a całość posyp sezamem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Vegan Ramen - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Vegan RamenVegan Ramen

Tradycyjna japońska zupa przygotowywana jest zazwyczaj na mięsnym, kolagenowym wywarze, a całość gotowana bywa przez nawet kilkanaście godzin. Niech to cię jednak nie zniechęca! Opracowaliśmy przepis na wege ramen, dzięki któremu bez trudu przygotujesz tę wyśmienitą zupę w ciągu godziny we własnym domu i to bez dodatku mięsa. Nabrałeś ochoty, by przyrządzić vegan ramen? Przepis ten gwarantuje ci niezwykłe doznania smakowe!

Dla kogo?

Wielbiciele kuchni azjatyckiej oszaleli na punkcie ramenu. To orientalny rosół bogaty w dodatki, dzięki którym zamienia się w sycące danie. Dwudaniowy obiad może z powodzeniem zostać zastąpiony przez wege ramen! Przepis na tę zupę ma szansę stać się twoim nowym obiadowym hitem.

Na jaką okazję?

Niedzielny posiłek nie może obyć się bez rosołu? Jeśli ten zwyczaj wydaje ci się być trochę monotonny, wybierz wegetariański ramen. Przepis sprawi, że domownicy z apetytem chwycą za łyżki. Nikt nie oprze się gęstej, sycącej zupie vege ramen!

Czy wiesz, że?

W wegetariańskim ramenie aromatyczny bulion można przygotować nie tylko na włoszczyźnie, ale też z grzybów.

Dla urozmaicenia:

Chcesz uatrakcyjnić przepis na ramen wege? Do japońskiego wege rosołu doskonale pasuje groszek cukrowy, grzyby shitake i tofu – te składniki dodatkowo podbiją wyjątkowy smak bulionu.