
Składniki
1 opakowanie
100 mililitrów
50 mililitrów
0.4 sztuki
1 łyżka
350 mililitrów
2 łyżki
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydzę oczyść i pokrój każdą kolbę na 4 części. Ugotuj w mleku z miodem.
Krok 2
W misce wymieszaj Przyprawę Knorr, colę, ketchup, pokrojoną kolendrę i chili.
Krok 3
Do woreczka włóż kawałki kukurydzy, a następnie wlej Fix i włóż margarynę. Woreczek zepnij spinką i umieść w nagrzanym piekarniku. Zapiekaj 15-20 minut w temperaturze 180 st. C. Podawaj na ciepło.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa do grilla pikantna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczona kukurydza
Jeśli chcesz, aby pieczona kukurydza nabrała intensywnego, pikantnego smaku i lekko ziołowego aromatu, koniecznie przyrządź ją według tego przepisu. Kluczem do osiągnięcia takiego efektu są trzy proste kroki: odpowiednie ugotowanie kukurydzy, połączenie oryginalnych składników marynaty oraz pieczenie w specjalnych woreczkach. Najpierw oczyść kilka kolb i podziel je na mniejsze kawałki. Aby podkreślić naturalną słodycz ziaren, ugotuj kukurydzę w mleku z dodatkiem miodu. Następnie za pomocą trzepaczki wymieszaj w misce następujące produkty: colę, pikantny ketchup, drobno posiekaną świeżą kolendrę oraz papryczkę chili. Na koniec wsyp do powstałej glazury także przyprawę do żeberek. Ugotowaną kukurydzę umieść w woreczku, a do środka wlej marynatę. Torebkę szczelnie zepnij klipsem i wstaw do piekarnika. Gotową kukurydzę podawaj na ciepło jako samodzielną przekąskę lub jako dodatek do dań mięsnych z grilla, np. żeberek lub steku. Sprawdź, jak wspaniale smakuje pieczona kukurydza z naszego przepisu.