Aromatyczna zupa ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
252 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

119 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1.25 litra

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1.5 litra

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zioła namocz i odcedź. Cebule posiekaj.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj cebulę i smaż, aż zbrązowieje. Tosty pokrój w drobną kostkę i dodaj.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 3

Krok 4

Wstaw rondel na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 4

Krok 5

Składniki włóż do innego garnka, zalej bulionem przygotowanym z wody i kostki Knorr, dodaj zioła. Gotuj godzinę na małym ogniu. Dopraw.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna zupa ziołowaAromatyczna zupa ziołowa

Być może ta potrawa zagości w twoim domu na dłużej. Aromatyczna zupa ziołowa to propozycja na pyszny obiad lub oryginalną przystawkę. Jej smak przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom wyrazistych potraw. Mocny i korzenny smak rozmarynu łączy się tu z lekko gorzkawym oregano. Do tego słodko-sosnowy aromat majeranku i cebula – takiemu połączeniu nikt się nie oprze. Zupę ziołową przyrządzisz na bazie bulionu i wysmażonego boczku, który idealnie uzupełnia całą gamę smaków i aromatów tej zupy. Danie podawaj na gorąco, z grzankami własnej roboty. Do ich przygotowania użyj tostów pszennych. Pokrój je w kostkę, a następnie dodaj do podsmażanej cebulki i boczku. Dzięki temu zyskają niepowtarzany aromat. Aby grzanki były chrupkie, wstaw je na kwadrans do piekarnika i przełóż do miski. Następnie zalej bulionem, dodaj zioła i gotowe.