Aromatyczna zupa ziołowa

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

201 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1.25 litra

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

2 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

6 sztuk

1.5 litra

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zioła namocz i odcedź. Cebule posiekaj.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w kostkę i wysmaż.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 2

Krok 3

Dodaj cebulę i smaż, aż zbrązowieje. Tosty pokrój w drobną kostkę i dodaj.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 3

Krok 4

Wstaw rondel na kwadrans do piekarnika nagrzanego do 180 stopni.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 4

Krok 5

Składniki włóż do innego garnka, zalej bulionem przygotowanym z wody i kostki Knorr, dodaj zioła. Gotuj godzinę na małym ogniu. Dopraw.

Aromatyczna zupa ziołowa - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Aromatyczna zupa ziołowaAromatyczna zupa ziołowa

Być może ta potrawa zagości w twoim domu na dłużej. Aromatyczna zupa ziołowa to propozycja na pyszny obiad lub oryginalną przystawkę. Jej smak przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom wyrazistych potraw. Mocny i korzenny smak rozmarynu łączy się tu z lekko gorzkawym oregano. Do tego słodko-sosnowy aromat majeranku i cebula – takiemu połączeniu nikt się nie oprze. Zupę ziołową przyrządzisz na bazie bulionu i wysmażonego boczku, który idealnie uzupełnia całą gamę smaków i aromatów tej zupy. Danie podawaj na gorąco, z grzankami własnej roboty. Do ich przygotowania użyj tostów pszennych. Pokrój je w kostkę, a następnie dodaj do podsmażanej cebulki i boczku. Dzięki temu zyskają niepowtarzany aromat. Aby grzanki były chrupkie, wstaw je na kwadrans do piekarnika i przełóż do miski. Następnie zalej bulionem, dodaj zioła i gotowe.