Wyśmienita czosnkowa cukinia przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wyśmienita czosnkowa cukinia

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię pokrój na plastry o grubości 1 cm, a czosnek posiekaj.

Krok 2

Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię i smaż przez kilka minut.

Krok 3

Dodaj czosnek, oprósz cukinię solą oraz pieprzem i smaż przez 5 minut. Cukinia nie powinna być zbyt miękka.

Krok 4

Podawaj do mięs.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wyśmienita czosnkowa cukinia - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej