
Składniki
600 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię pokrój na plastry o grubości 1 cm, a czosnek posiekaj.
Krok 2
Na rozgrzaną oliwę wrzuć cukinię i smaż przez kilka minut.
Krok 3
Dodaj czosnek, oprósz cukinię solą oraz pieprzem i smaż przez 5 minut. Cukinia nie powinna być zbyt miękka.
Krok 4
Podawaj do mięs.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej