Mini szaszłyki z ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl

Mini szaszłyki z ryby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

247 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

165 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

7 łyżek

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę o wymiarach 1,5 centymetra na 1,5 centymetra i wymieszaj z Fixem Knorr oraz ziarnami sezamu.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 1

Krok 2

Rybę obsmaż na patelni.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 2

Krok 3

Sos z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z wodą i ketchupem. Podawaj rybę z dipem.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Udka z kurczaka w sosie
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini szaszłyki z rybyMini szaszłyki z ryby

Mini szaszłyki z ryby wspaniale sprawdzą się w roli przystawki serwowanej na przyjęciu. Świetnie skomponują się z sosami o różnych smakach, np. z czosnkowym, śmietanowym oraz pikantnym – szczególnie dobrze będzie pasował wariant meksykański. Rybne szaszłyki można także wykorzystać jako alternatywę dla panierowanych filetów i podawać na obiad. Serwuj je z zieloną sałatką i młodymi ziemniakami lub z frytkami i surówką. Do przyrządzenia potrawy potrzebny jest łosoś (możesz go zastąpić filetem z dowolnej ryby o zwartym mięsie), ziarna sezamu oraz chrupiąca panierka, która po usmażeniu zyska złocisty kolor. Pokrój rybę w kostkę i wymieszaj z dodatkami, a następnie smaż na rozgrzanej patelni. W tym czasie przygotuj dip, dokładnie mieszając sos z łagodnym ketchupem. Jeżeli podajesz szaszłyki w formie przekąski na przyjęciu, przygotuj także ciepłe grzanki i ułóż je razem z łososiem na talerzu, a całość udekoruj świeżymi ziołami. Wypróbuj chrupiące mini szaszłyki z ryby – przyrządź je przy najbliższej okazji.