Mini szaszłyki z ryby przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mini szaszłyki z ryby

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

9

heart
259 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

99 osób wydrukowało

Pobierz pdf

181 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 łyżka

100 mililitrów

7 łyżek

50 mililitrów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę pokrój w kostkę o wymiarach 1,5 centymetra na 1,5 centymetra i wymieszaj z Fixem Knorr oraz ziarnami sezamu.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 1

Krok 2

Rybę obsmaż na patelni.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 2

Krok 3

Sos z opakowania Fixu Knorr wymieszaj z wodą i ketchupem. Podawaj rybę z dipem.

Mini szaszłyki z ryby - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mini szaszłyki z ryby - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Mini szaszłyki z rybyMini szaszłyki z ryby

Mini szaszłyki z ryby wspaniale sprawdzą się w roli przystawki serwowanej na przyjęciu. Świetnie skomponują się z sosami o różnych smakach, np. z czosnkowym, śmietanowym oraz pikantnym – szczególnie dobrze będzie pasował wariant meksykański. Rybne szaszłyki można także wykorzystać jako alternatywę dla panierowanych filetów i podawać na obiad. Serwuj je z zieloną sałatką i młodymi ziemniakami lub z frytkami i surówką. Do przyrządzenia potrawy potrzebny jest łosoś (możesz go zastąpić filetem z dowolnej ryby o zwartym mięsie), ziarna sezamu oraz chrupiąca panierka, która po usmażeniu zyska złocisty kolor. Pokrój rybę w kostkę i wymieszaj z dodatkami, a następnie smaż na rozgrzanej patelni. W tym czasie przygotuj dip, dokładnie mieszając sos z łagodnym ketchupem. Jeżeli podajesz szaszłyki w formie przekąski na przyjęciu, przygotuj także ciepłe grzanki i ułóż je razem z łososiem na talerzu, a całość udekoruj świeżymi ziołami. Wypróbuj chrupiące mini szaszłyki z ryby – przyrządź je przy najbliższej okazji.