Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką

Autor: straga.pl Straga

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

0.5 szklanki

1.5 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 dekagramów

8 plastrów

5 łyżek

8 plastrów

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 2

Miskę odstaw na 30 minut do ciepłego miejsca (np. do piekarnika ustawionego na 50 stopni z termoobiegiem). Gdy ciasto zwiększy objętość, jeszcze raz je wyrób aż będzie odchodzić od ręki w razie potrzeby podsyp mąką.

Krok 3

Mini kostki czosnek Knorr rozetrzyj i wymieszaj z papryką. Pomidora pokrój w półplastry, salami na połówki, a zieloną paprykę w cienkie paski.

Krok 1

Do lekko ciepłego mleka dodaj cukier, sól, olej oraz drożdże. Wszystko utrzyj, dodaj bazylię, następnie wlej do miski z mąką. Wyrób ciasto mieszając łyżką, aż ciasto będzie od niej odchodzić.

Krok 4

Ciasto podziel na 5 równych kawałków i za pomocą wałka zrób 5 mini placków, które następnie posmaruj ketchupem pikantnym. Na każdym placku na środku ułóż po 3 kawałki salami, na nich ułóż połówki pomidora oraz paski papryki. Wszystko posyp mixem przypraw mini kostki Knorra i papryki. Na wierzchu ułóż po 1 łyżce tartego żółtego sera.

Krok 5

Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, z termoobiegiem na 15-20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej