Pizzerki z salami, pomidorami i zieloną papryką
łatwe
6 osób zapisało

Składniki
ciasto:
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
0.5 szklanki
1.5 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 sztuka
1 sztuka
5 dekagramów
8 plastrów
5 łyżek
8 plastrów
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 2
Miskę odstaw na 30 minut do ciepłego miejsca (np. do piekarnika ustawionego na 50 stopni z termoobiegiem). Gdy ciasto zwiększy objętość, jeszcze raz je wyrób aż będzie odchodzić od ręki w razie potrzeby podsyp mąką.
Krok 3
Mini kostki czosnek Knorr rozetrzyj i wymieszaj z papryką. Pomidora pokrój w półplastry, salami na połówki, a zieloną paprykę w cienkie paski.
Krok 1
Do lekko ciepłego mleka dodaj cukier, sól, olej oraz drożdże. Wszystko utrzyj, dodaj bazylię, następnie wlej do miski z mąką. Wyrób ciasto mieszając łyżką, aż ciasto będzie od niej odchodzić.
Krok 4
Ciasto podziel na 5 równych kawałków i za pomocą wałka zrób 5 mini placków, które następnie posmaruj ketchupem pikantnym. Na każdym placku na środku ułóż po 3 kawałki salami, na nich ułóż połówki pomidora oraz paski papryki. Wszystko posyp mixem przypraw mini kostki Knorra i papryki. Na wierzchu ułóż po 1 łyżce tartego żółtego sera.
Krok 5
Wstaw do nagrzanego piekarnika na 180 stopni, z termoobiegiem na 15-20 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej