Paprykowa teryna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowa teryna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

131 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

null

350 gramów

1 szklanka

1 łyżka

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrop papryki olejem, opiecz w piekarniku do momentu, aż skórka nie poczernieje (około 15 minut w 200 stopniach).

Paprykowa teryna - Krok 1

Krok 2

Następnie wyjmij, włóż do plastikowej torby do sparowania. Namocz żelatynę w wodzie.

Paprykowa teryna - Krok 2

Krok 3

Po 5 minutach usuń skórkę z papryk i oczyść z nasion.

Paprykowa teryna - Krok 3

Krok 4

Przełóż do garnka, dodaj bulionetkę Knorr, połowę liści bazylii i gotuj około 4 minut.

Paprykowa teryna - Krok 4

Krok 5

Czerwoną paprykę zmiksuj na puree.

Paprykowa teryna - Krok 5

Krok 6

Dodaj namoczoną wcześniej żelatynę, wymieszaj do rozpuszczenia. To samo powtórz z żółtą papryką.

Paprykowa teryna - Krok 6

Krok 7

Kokilki wysmaruj masłem, do każdej wyłóż po połowie puree z żółtej i czerwonej papryki uważając, aby kolory się nie zmieszały. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Wyjmij z kokilek, podawaj udekorowane listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bakłażan z ryżem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej