Paprykowa teryna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paprykowa teryna

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

131 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

350 gramów

null

350 gramów

1 szklanka

1 łyżka

null

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrop papryki olejem, opiecz w piekarniku do momentu, aż skórka nie poczernieje (około 15 minut w 200 stopniach).

Paprykowa teryna - Krok 1

Krok 2

Następnie wyjmij, włóż do plastikowej torby do sparowania. Namocz żelatynę w wodzie.

Paprykowa teryna - Krok 2

Krok 3

Po 5 minutach usuń skórkę z papryk i oczyść z nasion.

Paprykowa teryna - Krok 3

Krok 4

Przełóż do garnka, dodaj bulionetkę Knorr, połowę liści bazylii i gotuj około 4 minut.

Paprykowa teryna - Krok 4

Krok 5

Czerwoną paprykę zmiksuj na puree.

Paprykowa teryna - Krok 5

Krok 6

Dodaj namoczoną wcześniej żelatynę, wymieszaj do rozpuszczenia. To samo powtórz z żółtą papryką.

Paprykowa teryna - Krok 6

Krok 7

Kokilki wysmaruj masłem, do każdej wyłóż po połowie puree z żółtej i czerwonej papryki uważając, aby kolory się nie zmieszały. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Wyjmij z kokilek, podawaj udekorowane listkami bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paprykowa teryna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Hamburger à la gyros
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej