
Składniki
350 gramów
2 łyżki
350 gramów
null
1 szklanka
1 łyżka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrop papryki olejem, opiecz w piekarniku do momentu, aż skórka nie poczernieje (około 15 minut w 200 stopniach).
Krok 2
Następnie wyjmij, włóż do plastikowej torby do sparowania. Namocz żelatynę w wodzie.
Krok 3
Po 5 minutach usuń skórkę z papryk i oczyść z nasion.
Krok 4
Przełóż do garnka, dodaj bulionetkę Knorr, połowę liści bazylii i gotuj około 4 minut.
Krok 5
Czerwoną paprykę zmiksuj na puree.
Krok 6
Dodaj namoczoną wcześniej żelatynę, wymieszaj do rozpuszczenia. To samo powtórz z żółtą papryką.
Krok 7
Kokilki wysmaruj masłem, do każdej wyłóż po połowie puree z żółtej i czerwonej papryki uważając, aby kolory się nie zmieszały. Wstaw do lodówki na 2 godziny. Wyjmij z kokilek, podawaj udekorowane listkami bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej