Sakiewki z kuskusem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sakiewki z kuskusem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
509 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

125 gramów

1 łyżka

1 sztuka

null

90 mililitrów

100 gramów

null szczypt

null

60 mililitrów

3 sztuki

1 łyżka

250 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj bulion z wody i bulionetki Knorr. Namocz rodzynki we wrzącej wodzie.

Sakiewki z kuskusem - Krok 1

Krok 2

Przygotuj kuskus według przepisu na opakowaniu, zalej go przygotowanym wcześniej bulionem.

Sakiewki z kuskusem - Krok 2

Krok 3

Oddziel od sałaty 12 liści, resztę poszatkuj w kostkę. W misce ubij śmietanę, jogurt i sok z cytryny.

Sakiewki z kuskusem - Krok 3

Krok 4

Dolewaj oliwę ubijając powoli. Dopraw cynamonem.

Sakiewki z kuskusem - Krok 4

Krok 5

Dodaj kuskus, kukurydzę, pokrojone dymki i cebulę, kolendrę, szczypior i odcedzone rodzynki. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Sakiewki z kuskusem - Krok 5

Krok 6

Wymieszaj z pokrojoną sałatą lodową.

Sakiewki z kuskusem - Krok 6

Krok 7

Sałatkę nakładaj na pozostawione w całości liście sałaty formując sakiewki.

Sakiewki z kuskusem - Krok 7
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sakiewki z kuskusem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej