
Składniki
1 sztuka
125 gramów
1 łyżka
1 sztuka
null
90 mililitrów
100 gramów
null szczypt
null
60 mililitrów
3 sztuki
1 łyżka
250 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Przygotuj bulion z wody i bulionetki Knorr. Namocz rodzynki we wrzącej wodzie.

Krok 2
Przygotuj kuskus według przepisu na opakowaniu, zalej go przygotowanym wcześniej bulionem.

Krok 3
Oddziel od sałaty 12 liści, resztę poszatkuj w kostkę. W misce ubij śmietanę, jogurt i sok z cytryny.

Krok 4
Dolewaj oliwę ubijając powoli. Dopraw cynamonem.

Krok 5
Dodaj kuskus, kukurydzę, pokrojone dymki i cebulę, kolendrę, szczypior i odcedzone rodzynki. Wymieszaj i odstaw na 10 minut.

Krok 6
Wymieszaj z pokrojoną sałatą lodową.

Krok 7
Sałatkę nakładaj na pozostawione w całości liście sałaty formując sakiewki.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Bulionetka drobiowa Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej