
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
3
2 sztuki
1 łyżeczka
10 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój w plasterki, posyp solą i odłóż, aby puściły sok.
Krok 2
Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut. Odcedź i pokrój w plastry.
Krok 3
Cukinię i pomidory pokrój w plastry, a czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 4
Bakłażan opłucz i osusz, następnie razem z cukinią dodaj do czosnku. Smaż 3 minuty.
Krok 5
Plasterki warzyw ułóż na przemian w formie żaroodpornej. Oprósz solą, pieprzem i ziołami a także serem.
Krok 6
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























