
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
3
2 sztuki
1 łyżeczka
10 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój w plasterki, posyp solą i odłóż, aby puściły sok.
Krok 2
Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut. Odcedź i pokrój w plastry.
Krok 3
Cukinię i pomidory pokrój w plastry, a czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 4
Bakłażan opłucz i osusz, następnie razem z cukinią dodaj do czosnku. Smaż 3 minuty.
Krok 5
Plasterki warzyw ułóż na przemian w formie żaroodpornej. Oprósz solą, pieprzem i ziołami a także serem.
Krok 6
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej