
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
1 łyżka
4 sztuki
1 szczypta
1 łyżeczka
3
2 sztuki
1 łyżeczka
10 dekagramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażany pokrój w plasterki, posyp solą i odłóż, aby puściły sok.
Krok 2
Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut. Odcedź i pokrój w plastry.
Krok 3
Cukinię i pomidory pokrój w plastry, a czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.
Krok 4
Bakłażan opłucz i osusz, następnie razem z cukinią dodaj do czosnku. Smaż 3 minuty.
Krok 5
Plasterki warzyw ułóż na przemian w formie żaroodpornej. Oprósz solą, pieprzem i ziołami a także serem.
Krok 6
Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej