Zapiekana jarosza

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

1 łyżka

4 sztuki

1 szczypta

1 łyżeczka

3

2 sztuki

1 łyżeczka

10 dekagramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażany pokrój w plasterki, posyp solą i odłóż, aby puściły sok.

Krok 2

Ziemniaki obierz i gotuj przez 10 minut. Odcedź i pokrój w plastry.

Krok 3

Cukinię i pomidory pokrój w plastry, a czosnek posiekaj i zeszklij na oleju.

Krok 4

Bakłażan opłucz i osusz, następnie razem z cukinią dodaj do czosnku. Smaż 3 minuty.

Krok 5

Plasterki warzyw ułóż na przemian w formie żaroodpornej. Oprósz solą, pieprzem i ziołami a także serem.

Krok 6

Zapiekaj przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekana jarosza - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
8 osób ogląda przepis:
Ciasto na pizzę
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej