Sos „Cambrie” przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos „Cambrie”

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

null

2 łyżki

null

2 sztuki

1 pęczek

2 łyżki

1 szklanka

50 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Żółtka ugotuj, przetrzyj przez sito.

Krok 2

Sardele drobno posiekaj i połącz z żółtkami.

Krok 3

Natkę pietruszki drobno posiekaj.

Krok 4

Wszystkie składniki ze sobą wymieszaj i dopraw.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos „Cambrie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos „Cambrie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos „Cambrie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos „Cambrie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos „Cambrie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos „Cambrie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos „Cambrie” - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos „Cambrie” - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Skrzydełka na ryżu
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej